Kur'an-ı Kerim'de Gaflet - gafletin haram olması ile ilgili ayetler


✅ Kur'an-ı Kerim Konuları
(131) Bu, haberleri yokken kasabalar halkını Allah'ın haksız yere yok etmeyeceğinden dolayıdır.
Sure: Al-An‘ām - Ayet: 131  - Cüz: 8 - Sayfa: 145
(136) Bu sebeple onlardan öç aldık, ayetlerimizi yalan sayıp umursamadıkları için onları denizde boğduk.
Sure: Al-A‘rāf - Ayet: 136  - Cüz: 9 - Sayfa: 166
(172) Rabbin, insanoğlunun sulbünden soyunu alıp devam ettirmiş, onlara: "Ben sizin Rabbiniz değil miyim" demiş ve buna kendilerini şahit tutmuştu. Onlar da: "Evet şahidiz" demişlerdi. Bu, kıyamet günü, "Bizim bundan haberimiz yoktu" dersiniz veya "Daha önce babalarımız Allah'a ortak koşmuşlardı, biz de onlardan sonra gelen bir soyuz, bizi, boşa çalışanların yaptıklarından ötürü yok eder misin?" dersiniz diyedir.
Sure: Al-A‘rāf - Ayet: 172  - Cüz: 9 - Sayfa: 173
(7) Bizimle karşılaşmayı ummayan ve dünya hayatından hoşnut olup ona bağlananların ve ayetlerimizden habersiz bulunanların, işte bunların kazandıklarına karşılık varacakları yer cehennemdir.
Sure: Yūnus - Ayet: 7  - Cüz: 11 - Sayfa: 209
(92) "Senden sonrakilere bir ibret teşkil etmesi için bugün sadece senin cesedini çıkarıp (sahile) atacağız" dedik. Doğrusu insanların çoğu ayetlerimizden habersizdir.
Sure: Yūnus - Ayet: 92  - Cüz: 11 - Sayfa: 219
(108) İşte Allah'ın kalblerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği kimseler bunlardır. Gafiller de işte bunlardır.
Sure: An-Naḥl - Ayet: 108  - Cüz: 14 - Sayfa: 279
(39) Hala gaflet içinde bulunanları ve hala inanmayanları işin bitmiş olacağı o hasret günü ile uyar.
Sure: Maryam - Ayet: 39  - Cüz: 16 - Sayfa: 308
(1) İnsanların hesap görme zamanı yaklaştı, fakat onlar hala habersiz, hakdan yüz çeviriyorlar.
Sure: Al-Anbiyā’ - Ayet: 1  - Cüz: 17 - Sayfa: 322
(7) Onlar, dünya hayatının görülen kısmını bilirler. Onlar, ahiretten habersizdirler.
Sure: Ar-Rūm - Ayet: 7  - Cüz: 21 - Sayfa: 405
(6) Bu, babaları uyarılmadığından gafil kalmış bir milleti uyarman için güçlü ve merhametli olan Allah'ın indirdiği Kuran'dır.
Sure: Yā-Sīn - Ayet: 6  - Cüz: 22 - Sayfa: 440
(5) Allah'ı bırakıp da, kıyamet gününe kadar cevap veremeyecek şeylere yalvarandan daha sapık kimdir? Çünkü, yalvardıkları şeyler yalvarışlarından habersizdirler.
Sure: Al-Aḥqāf - Ayet: 5  - Cüz: 26 - Sayfa: 502
(22) Ona: "And olsun ki, sen, bundan gafildin; işte senden gaflet perdesini kaldırdık, bugün artık görüşün keskindir" denir.
Sure: Qāf - Ayet: 22  - Cüz: 26 - Sayfa: 519


🍃 Kur'an-ı Kerim'de diğer konular


Saturday, July 18, 2026

Bizim için dua et, teşekkürler