فرقان · 8/77
ترجمه آوانگاری — فرقان
أَوۡ يُلۡقَىٰٓ إِلَيۡهِ كَنزٌ أَوۡ تَكُونُ لَهُۥ جَنَّةٌ يَأۡكُلُ مِنۡهَاۚ وَقَالَ ٱلظَّٰلِمُونَ إِن تَتَّبِعُونَ إِلَّا رَجُلًا مَّسۡحُورًا  ۝٨
Aw yulqaaa ilaihi kanzun aw takoonu lahoo jannatuny yaakulu minhaa; wa qaalaz zaalimoona in tattabi`oona illaa rajulam mas hooraa
📖 معنای فارسی
چرا از آسمان گنجى برايش افكنده نشود؟ چرا او را باغى نيست كه از آن بخورد؟ و ستمكاران گفتند: شما از مرد جادوشده‌اى پيروى مى‌كنيد.
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • کَنزٌ: گنج و مال فراوان.
  • جَنَّةٌ: باغ و بوستان.
  • مَسْحُورًا: کسی که بر او سِحر کرده باشند و عقلش زایل شده باشد.

تفسیر آیه:

مشرکان که به پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوسلم) ایمان نیاورده بودند، بهانههای مختلفی میآوردند و میگفتند: چرا این شخص که ادعای رسالت دارد، مانند ما انسان است و غذا میخورد و برای کسب روزی در بازارها راه میرود؟ چرا فرشتهای همراه او نیست که صدق او را تأیید کند؟ یا چرا گنجی از آسمان بر او افکنده نمیشود تا بینیاز از تلاش معاش باشد؟ و یا چرا باغی ندارد که از میوههایش بخورد و اینگونه از رفتوآمد در بازارها بینیاز شود؟ این سخنان نشان میداد که آنان معیارهای مادی و دنیوی را ملاک حقانیت پیامبران قرار داده بودند و نمیخواستند حقیقت را بپذیرند.

سپس خداوند از آنان نقل میکند که این ظالمان و کافران به پیروان پیامبر (صلیاللهعلیهوسلم) میگفتند: شما جز از مردی که سحر شده و عقلش از بین رفته است، پیروی نمیکنید. آنان با این سخن، هم پیامبر را متهم به دیوانگی و سحرشدگی میکردند و هم مؤمنان را به کوردلی و بیخردی نسبت میدادند، در حالی که خودشان در ظلم و گمراهی آشکار بودند.

فواید و پیامهای آیه:

  • پیامبران الهی بشر هستند و زندگی عادی دارند؛ این نشانه رحمت خداوند است که بندگانش بتوانند از آنان الگو بگیرند و به آنان نزدیک شوند.
  • معیار حقانیت، دلایل و معجزات الهی است، نه ثروت و امکانات دنیوی؛ چهبسا انسانهای فقیر و ساده که در نزد خداوند بلندمرتبهتریناند.
  • بهانهجویی و لجاجت از صفات کافران است؛ آنان هرگز با دیدن دلایل روشن ایمان نمیآورند، بلکه همواره به دنبال عیبجویی و تهمت هستند.
  • مؤمنان باید در برابر تهمتها و سخنان ناروای دشمنان استوار بمانند و بدانند که این رفتارها از سر ظلم و عناد است، نه از روی حقیقتجویی.
  • این آیه به ما میآموزد که نباید به ظواهر دنیوی دیگران چشم بدوزیم و حقانیت را با معیارهای مادی بسنجیم؛ بلکه باید به دنبال حقیقت و هدایت باشیم.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 6-10 — فرقان

6قُلۡ أَنزَلَهُ ٱلَّذِي يَعۡلَمُ ٱلسِّرَّ فِي ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلۡأَرۡضِۚ إِنَّهُۥ كَانَ غَفُورًا رَّحِيمًا 
بگو: اين كتاب را كسى نازل كرده است كه نهان آسمانها و زمين را مى‌داند و آمرزنده و مهربان است.
7وَقَالُواْ مَالِ هَٰذَا ٱلرَّسُولِ يَأۡكُلُ ٱلطَّعَامَ وَيَمۡشِي فِي ٱلۡأَسۡوَاقِ لَوۡلَآ أُنزِلَ إِلَيۡهِ مَلَكٌ فَيَكُونَ مَعَهُۥ نَذِيرًا 
گفتند: چيست اين پيامبر را كه غذا مى‌خورد و در بازارها راه مى‌رود؟ چرا فرشته‌اى بر او فرود نمى‌آيد تا با او بيم‌دهنده باشد؟
8أَوۡ يُلۡقَىٰٓ إِلَيۡهِ كَنزٌ أَوۡ تَكُونُ لَهُۥ جَنَّةٌ يَأۡكُلُ مِنۡهَاۚ وَقَالَ ٱلظَّٰلِمُونَ إِن تَتَّبِعُونَ إِلَّا رَجُلًا مَّسۡحُورًا 
چرا از آسمان گنجى برايش افكنده نشود؟ چرا او را باغى نيست كه از آن بخورد؟ و ستمكاران گفتند: شما از مرد جادوشده‌اى پيروى مى‌كنيد.
9ٱنظُرۡ كَيۡفَ ضَرَبُواْ لَكَ ٱلۡأَمۡثَٰلَ فَضَلُّواْ فَلَا يَسۡتَطِيعُونَ سَبِيلًا 
بنگر كه چگونه برايت داستانها مى‌آورند. گمراه شده‌اند و توان راه‌يافتنشان نيست.
10تَبَارَكَ ٱلَّذِيٓ إِن شَآءَ جَعَلَ لَكَ خَيۡرًا مِّن ذَٰلِكَ جَنَّٰتٍ تَجۡرِي مِن تَحۡتِهَا ٱلۡأَنۡهَٰرُ وَيَجۡعَل لَّكَ قُصُورَۢا 
بزرگ و بزرگوار است آن كس كه اگر خواهد بهتر از آن به تو ارزانى دارد: باغهايى كه در آنها نهرها جارى باشد و برايت قصرها پديد آورد.
فرقانفهرست قرآن
77آیه
مکیRevelation
8آیه

ترجمه — فرقان 8

سوره آیه 8/77 — فرقان الفرقان (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: فرقان گوش دهید, فرقان ترجمه, فرقان mp3, فرقان pdf. آیه 6–10. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید