At-Takathur · 7/8
Terjemahan Transliterasi — At-Takathur
ثُمَّ لَتَرَوُنَّهَا عَيۡنَ ٱلۡيَقِينِ  ۝٧
Thumma latara wunnaha `ainal yaqeen
📖 Dalam Bahasa Melayu
Selepas itu - demi sesungguhnya! - kamu (wahai orang-orang yang derhaka) akan melihatnya dengan penglihatan yang yakin (semasa kamu dilemparkan ke dalamnya)!
🎧 Dengar

📜 Ayat 5-8 — At-Takathur

5كـَلَّا لَوۡ تَعۡلَمُونَ عِلۡمَ ٱلۡيَقِينِ 
Demi sesungguhnya! Kalaulah kamu mengetahui - (apa yang kamu akan hadapi) - dengan pengetahuan yang yakin, (tentulah kamu akan mengerjakan perkara-perkara yang menjadi bekalan kamu untuk hari akhirat).
6لَتَرَوُنَّ ٱلۡجَحِيمَ 
(Ingatlah) demi sesungguhnya! - Kamu akan melihat neraka yang marak menjulang.
7ثُمَّ لَتَرَوُنَّهَا عَيۡنَ ٱلۡيَقِينِ 
Selepas itu - demi sesungguhnya! - kamu (wahai orang-orang yang derhaka) akan melihatnya dengan penglihatan yang yakin (semasa kamu dilemparkan ke dalamnya)!
8ثُمَّ لَتُسۡـَٔلُنَّ يَوۡمَئِذٍ عَنِ ٱلنَّعِيمِ 
Selain dari itu, sesungguhnya kamu akan ditanya pada hari itu, tentang segala nikmat (yang kamu telah menikmatinya)!
At-TakathurIndeks Al-Quran
8Ayat
MakkiyahRevelation
7Ayat

Terjemahan — At-Takathur 7

Surah Ayat 7/8 — At-Takathur التكاثر (Makkiyah). Baca Dengar Terjemahan (Melayu). Dengar: At-Takathur Dengar, At-Takathur Terjemahan, At-Takathur mp3, At-Takathur pdf. Ayat 5–8. Dalam Bahasa Melayu: Bahasa Indonesia.




Al-Quran


Tuesday, August 18, 2026

Jangan lupakan kami dalam doa baik anda