یونس · 41/109
ترجمه آوانگاری — یونس
وَإِن كَذَّبُوكَ فَقُل لِّي عَمَلِي وَلَكُمْ عَمَلُكُمْ ۖ أَنتُم بَرِيئُونَ مِمَّا أَعْمَلُ وَأَنَا بَرِيءٌ مِّمَّا تَعْمَلُونَ ۝٤١
Wa in kazzabooka faqul lee `amalee wa lakum `amalukum antum bareee`oona mimmaaa a`malu wa ana bareee`um mimmaa ta`maloon
📖 معنای فارسی
اگر تو را به دروغ نسبت كردند، بگو: عمل من از آن من است و عمل شما از آن شما. شما از كار من بيزاريد و من از كار شما بيزارم.

🎧 گوش دهید
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • بَرِيئُونَ: بیزار و دور از چیزی بودن.
  • بَرِيءٌ: بیزار و غیر مسئول.

تفسیر آیه:

ای پیامبر! اگر مشرکان و کافران تو را تکذیب کردند و دعوتت را نپذیرفتند، ناراحت مباش و به آنان بگو: «عمل من برای من است و عمل شما برای شما». یعنی من پاداش و مسئولیت اعمال خودم را بر عهده دارم و شما نیز پاداش و عواقب اعمال خودتان را خواهید داشت. شما از آنچه من انجام می‌دهم (توحید، عبادت و اطاعت از خدا) بیزار و بری هستید و هیچ مسئولیتی در برابر اعمال من ندارید، و من نیز از آنچه شما انجام می‌دهید (شرک، کفر و گناه) بیزار و بری هستم و در برابر اعمال شما مسئول نیستم. این آیه به پیامبر دستور می‌دهد که پس از اتمام حجت، با آرامش و بدون درگیری، خود را از اعمال آنان جدا کند و مسئولیت هر کس را به خودش واگذارد.

فواید و پیام‌های آیه:

  1. اصل مسئولیت فردی: هر انسانی در برابر اعمال خود مسئول است و هیچ‌کس گناه دیگری را بر دوش نمی‌کشد. این اصل، انسان را به تلاش و اصلاح خود تشویق می‌کند.
  2. آرامش در برابر تکذیب: مؤمن نباید از تکذیب دیگران ناراحت یا ناامید شود؛ بلکه وظیفه او فقط ابلاغ پیام است و هدایت با خداست.
  3. جدایی از باطل: مؤمن باید در عین مهربانی، از اعمال ناپسند دیگران بیزاری جوید و با آنان هم‌رأی نشود، تا مرز حق و باطل روشن بماند.
  4. تحمل عواقب اعمال: این آیه هشدار می‌دهد که هر کس نتیجه عمل خود را می‌بیند؛ پس بهتر است انسان عمل صالح انجام دهد تا در آخرت سعادتمند شود.
  5. دعوت به صلح و ترک جدال: این آیه به ما می‌آموزد که پس از اتمام حجت، به جای دشمنی و جنگ، با منطق و آرامش از هم جدا شویم و کار را به خدا واگذاریم.


📜 آیه 39-43 — یونس

39بَلْ كَذَّبُوا بِمَا لَمْ يُحِيطُوا بِعِلْمِهِ وَلَمَّا يَأْتِهِمْ تَأْوِيلُهُ ۚ كَذَٰلِكَ كَذَّبَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ ۖ فَانظُرْ كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الظَّالِمِينَ
چيزى را دروغ شمردند كه به علم آن احاطه نيافته بودند و هنوز از تأويل آن بى‌خبرند. كسانى كه پيش از آنان بودند نيز پيامبران را چنين به دروغ نسبت دادند. پس بنگر كه عاقبت كار ستمكاران چگونه بوده است.
40وَمِنْهُم مَّن يُؤْمِنُ بِهِ وَمِنْهُم مَّن لَّا يُؤْمِنُ بِهِ ۚ وَرَبُّكَ أَعْلَمُ بِالْمُفْسِدِينَ
برخى از ايشان بدان ايمان مى‌آورند و برخى ايمان نمى‌آورند. و پروردگار تو به مفسدان آگاه‌تر است.
41وَإِن كَذَّبُوكَ فَقُل لِّي عَمَلِي وَلَكُمْ عَمَلُكُمْ ۖ أَنتُم بَرِيئُونَ مِمَّا أَعْمَلُ وَأَنَا بَرِيءٌ مِّمَّا تَعْمَلُونَ
اگر تو را به دروغ نسبت كردند، بگو: عمل من از آن من است و عمل شما از آن شما. شما از كار من بيزاريد و من از كار شما بيزارم.
42وَمِنْهُم مَّن يَسْتَمِعُونَ إِلَيْكَ ۚ أَفَأَنتَ تُسْمِعُ الصُّمَّ وَلَوْ كَانُوا لَا يَعْقِلُونَ
برخى از ايشان به تو گوش مى‌دهند. آيا اگر درنيابند تو مى‌توانى كران را شنوا سازى؟
43وَمِنْهُم مَّن يَنظُرُ إِلَيْكَ ۚ أَفَأَنتَ تَهْدِي الْعُمْيَ وَلَوْ كَانُوا لَا يُبْصِرُونَ
برخى از آنها به تو مى‌نگرند. آيا اگر نبينند، تو مى‌توانى كوران بى بصيرت را راه بنمايى؟
یونسفهرست قرآن
109آیه
مکیRevelation
41آیه

ترجمه — یونس 41

سوره یونس آیه 41 - خواندن, گوش دهید, ترجمه, فارسی : اگر تو را به دروغ نسبت كردند، بگو: عمل من…

سوره آیه 41/109 — یونس يونس (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: یونس گوش دهید, یونس ترجمه, یونس mp3, یونس pdf. آیه 39–43. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید