نساء · 35/176
ترجمه آوانگاری — نساء
وَإِنْ خِفْتُمْ شِقَاقَ بَيْنِهِمَا فَابْعَثُوا حَكَمًا مِّنْ أَهْلِهِ وَحَكَمًا مِّنْ أَهْلِهَا إِن يُرِيدَا إِصْلَاحًا يُوَفِّقِ اللَّهُ بَيْنَهُمَا ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيمًا خَبِيرًا ۝٣٥
Wa in khiftum shiqaaqa baini himaa fab`asoo haka mam min ahlihee wa hakamam min ahlihaa; iny-yureedaaa islaah ai-yuwaffiqil laahu bainahumaa; innal laaha kaana `Aleeman Khabeeraa
📖 معنای فارسی
اگر از اختلاف ميان زن و شوى آگاه شديد، داورى از كسان مرد و داورى از كسان زن برگزينيد. اگر آن دو را قصد اصلاح باشد خدا ميانشان موافقت پديد مى‌آورد، كه خدا دانا و آگاه است.
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • شِقاق: اختلاف و دشمنی میان زن و شوهر که به جدایی و پراکندگی بینجامد.
  • حَکَم: شخص عادل و خیرخواهی که برای داوری و اصلاح میان طرفین انتخاب میشود.

تفسیر آیه:

ای سرپرستان و اولیای زن و شوهر! اگر از بروز اختلاف و دشمنی میان آن دو بیمناک شدید و ترسیدید که کارشان به جدایی بکشد، وظیفه دارید یک داور عادل و خیرخواه از خانواده شوهر و یک داور عادل و خیرخواه از خانواده زن برگزینید تا به بررسی وضعیت آن دو بپردازند و آنچه را که مصلحت است — خواه آشتی یا جدایی — پیشنهاد دهند. اگر این دو داور واقعاً قصد اصلاح و آشتی داشته باشند و با نیّت پاک و روشی نیکو وارد عمل شوند، خداوند میان زن و شوهر را آشتی خواهد داد و الفت و محبت را جایگزین کدورت خواهد کرد. به راستی که خداوند به همه چیز آگاه است و از نیتهای درونی و پنهان دلها باخبر است؛ پس هیچ چیز بر او پوشیده نیست.

فواید و پیامهای آیه:

  1. اهمیت صلح و آشتی: اسلام برای حفظ کانون خانواده و ایجاد آرامش میان زن و شوهر، حتی پیش از رسیدن کار به طلاق، راهکار عملی ارائه میدهد و بر تلاش برای اصلاح تأکید میکند.
  2. نقش خانوادهها: دخالت خیرخواهانه و بیطرفانه خانوادههای زن و شوهر در حل اختلافات، نشاندهنده نگاه جامع اسلام به مسئولیت اجتماعی و اهمیت حمایت عاطفی از زوجین است.
  3. تأثیر نیت پاک: این آیه به زیبایی بیان میکند که اگر انسانها نیت درست و خالص داشته باشند، خداوند نیز یاریشان خواهد کرد و راههای موفقیت را هموار میسازد.
  4. علم و آگاهی خداوند: یادآوری این حقیقت که خداوند از نیتها و رازهای درونی آگاه است، انسان را به صداقت و پرهیز از فریبکاری در داوری و میانجیگری دعوت میکند.
  5. محبت و رحمت الهی: این آیه نشان میدهد که خداوند همواره خواهان خیر و سعادت بندگان است و برای هر مشکلی راهحلی آسان و پر از رحمت قرار داده است.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 33-37 — نساء

33وَلِكُلٍّ جَعَلْنَا مَوَالِيَ مِمَّا تَرَكَ الْوَالِدَانِ وَالْأَقْرَبُونَ ۚ وَالَّذِينَ عَقَدَتْ أَيْمَانُكُمْ فَآتُوهُمْ نَصِيبَهُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدًا
براى همه، در آنچه پدر و مادر و خويشاوندان نزديك به ميراث مى‌گذارند، ميراث‌برانى قرار داده‌ايم. و بهره هر كس را كه با او قرارى نهاده‌ايد بپردازيد كه خدا بر هر چيزى گواه است.
34الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ بِمَا فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ وَبِمَا أَنفَقُوا مِنْ أَمْوَالِهِمْ ۚ فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِّلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللَّهُ ۚ وَاللَّاتِي تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّ ۖ فَإِنْ أَطَعْنَكُمْ فَلَا تَبْغُوا عَلَيْهِنَّ سَبِيلًا ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيًّا كَبِيرًا
مردان، از آن جهت كه خدا بعضى را بر بعضى برترى داده است، و از آن جهت كه از مال خود نفقه مى‌دهند، بر زنان تسلط دارند. پس زنان شايسته، فرمانبردارند و در غيبت شوى عفيفند و فرمان خداى را نگاه مى‌دارند. و آن زنان را كه از نافرمانيشان بيم داريد، اندرز دهيد و از خوابگاهشان دورى كنيد و بزنيدشان. اگر فرمانبردارى كردند، از آن پس ديگر راه بيداد پيش مگيريد. و خدا بلندپايه و بزرگ است.
35وَإِنْ خِفْتُمْ شِقَاقَ بَيْنِهِمَا فَابْعَثُوا حَكَمًا مِّنْ أَهْلِهِ وَحَكَمًا مِّنْ أَهْلِهَا إِن يُرِيدَا إِصْلَاحًا يُوَفِّقِ اللَّهُ بَيْنَهُمَا ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيمًا خَبِيرًا
اگر از اختلاف ميان زن و شوى آگاه شديد، داورى از كسان مرد و داورى از كسان زن برگزينيد. اگر آن دو را قصد اصلاح باشد خدا ميانشان موافقت پديد مى‌آورد، كه خدا دانا و آگاه است.
36۞ وَاعْبُدُوا اللَّهَ وَلَا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئًا ۖ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَبِذِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينِ وَالْجَارِ ذِي الْقُرْبَىٰ وَالْجَارِ الْجُنُبِ وَالصَّاحِبِ بِالْجَنبِ وَابْنِ السَّبِيلِ وَمَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ مَن كَانَ مُخْتَالًا فَخُورًا
خداى را بپرستيد و هيچ چيز شريك او مسازيد و با پدر و مادر و خويشاوندان و يتيمان و بينوايان و همسايه خويشاوند و همسايه بيگانه و يار مصاحب و مسافر رهگذر و بندگان خود نيكى كنيد. هرآينه خدا متكبران و فخرفروشان را دوست ندارد.
37الَّذِينَ يَبْخَلُونَ وَيَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبُخْلِ وَيَكْتُمُونَ مَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ ۗ وَأَعْتَدْنَا لِلْكَافِرِينَ عَذَابًا مُّهِينًا
آنان كه بخل مى‌ورزند و مردم را به بخل وا مى‌دارند و مالى را كه خدا به آنها داده است پنهان مى‌كنند. و ما براى كافران عذابى خواركننده مهيا ساخته‌ايم.
نساءفهرست قرآن
176آیه
مدنیRevelation
35آیه

ترجمه — نساء 35

سوره نساء آیه 35 - خواندن, گوش دهید, ترجمه, فارسی : اگر از اختلاف ميان زن و شوى آگاه شديد، داورى…

سوره آیه 35/176 — نساء النساء (مدنی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: نساء گوش دهید, نساء ترجمه, نساء mp3, نساء pdf. آیه 33–37. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید