Αλ-Χατζ · 53/78
Μετάφραση Προφορά — Αλ-Χατζ
لِّيَجۡعَلَ مَا يُلۡقِي ٱلشَّيۡطَٰنُ فِتۡنَةً لِّلَّذِينَ فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ وَٱلۡقَاسِيَةِ قُلُوبُهُمۡۗ وَإِنَّ ٱلظَّٰلِمِينَ لَفِي شِقَاقِۭ بَعِيدٍ  ۝٥٣
Liyaj`ala maa yulqish Shaitaanu fitnatal lillazeena fee quloobihim maradunw walqaasiyati quloobuhum; wa innaz zaalimeena lafee shiqaaqim ba`eed
📖 Ελληνική Σημασία
Για να κάνει (ο Αλλάχ) αυτά που έριξε ο Σατανάς (από ψιθύρους και παρανοήσεις) ως δοκιμασία γι' εκείνους (τους υποκριτές) που έχουν στις καρδιές τους την αρρώστια (της υποκρισίας), και γι' εκείνους (τους άπιστους) των οποίων οι καρδιές είναι σκληρές. Πράγματι, οι άδικοι βρίσκονται σε ακραία εναντίωση (προς τον Αλλάχ και τους Αγγελιαφόρους Του), μακριά από την αλήθεια.
🎧 Ακούστε

📜 Στίχος 51-55 — Αλ-Χατζ

51وَٱلَّذِينَ سَعَوۡاْ فِيٓ ءَايَٰتِنَا مُعَٰجِزِينَ أُوْلَٰٓئِكَ أَصۡحَٰبُ ٱلۡجَحِيمِ 
Αλλά όσοι σπεύδουν να διαψεύσουν τα Εδάφιά Μας, (αποθαρρύνοντας τους ανθρώπους από το να πιστέψουν, και αντιτίθενται σε Εμάς) νομίζοντας ότι θα ξεφύγουν από Εμάς, πράγματι, εκείνοι είναι οι κάτοικοι του Πυρός της Κολάσεως.
52وَمَآ أَرۡسَلۡنَا مِن قَبۡلِكَ مِن رَّسُولٍ وَلَا نَبِيٍّ إِلَّآ إِذَا تَمَنَّىٰٓ أَلۡقَى ٱلشَّيۡطَٰنُ فِيٓ أُمۡنِيَّتِهِۦ فَيَنسَخُ ٱللَّهُ مَا يُلۡقِي ٱلشَّيۡطَٰنُ ثُمَّ يُحۡكِمُ ٱللَّهُ ءَايَٰتِهِۦۗ وَٱللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ 
Δε στείλαμε πριν από σένα (ω, Μωχάμμαντ) κανέναν Αγγελιαφόρο ή Προφήτη εκτός από το ότι όταν επιθυμούσε (την καθοδήγηση του λαού του) [ή απήγγειλε, τα Εδάφια του Αλλάχ], ο Σατανάς έριχνε (ψιθύρους και παρανοήσεις στις καρδιές των ανθρώπων) σ' αυτό που επιθυμούσε (εκείνος ο Προφήτης, ώστε να μην τον πιστέψουν) [ή -έριχνε ψιθύρους στις καρδιές τους για την απαγγελία του-]. Αλλά ο Αλλάχ αφαίρεσε αυτά που έριξε ο Σατανάς (από παρανοήσεις), και μετά επιβεβαίωσε ο Αλλάχ τα Σημάδια (και τα ξεκάθαρα Εδάφιά) Του (διασαφανίζοντάς τα, ώστε να μην παραμείνει καμία παρανόηση, εκτός στις καρδιές των υποκριτών και των άπιστων). Πράγματι, ο Αλλάχ είναι ‘Αλείμ (Παντογνώστης) και Χακείμ (Πάνσοφος).
53لِّيَجۡعَلَ مَا يُلۡقِي ٱلشَّيۡطَٰنُ فِتۡنَةً لِّلَّذِينَ فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ وَٱلۡقَاسِيَةِ قُلُوبُهُمۡۗ وَإِنَّ ٱلظَّٰلِمِينَ لَفِي شِقَاقِۭ بَعِيدٍ 
Για να κάνει (ο Αλλάχ) αυτά που έριξε ο Σατανάς (από ψιθύρους και παρανοήσεις) ως δοκιμασία γι' εκείνους (τους υποκριτές) που έχουν στις καρδιές τους την αρρώστια (της υποκρισίας), και γι' εκείνους (τους άπιστους) των οποίων οι καρδιές είναι σκληρές. Πράγματι, οι άδικοι βρίσκονται σε ακραία εναντίωση (προς τον Αλλάχ και τους Αγγελιαφόρους Του), μακριά από την αλήθεια.
54وَلِيَعۡلَمَ ٱلَّذِينَ أُوتُواْ ٱلۡعِلۡمَ أَنَّهُ ٱلۡحَقُّ مِن رَّبِّكَ فَيُؤۡمِنُواْ بِهِۦ فَتُخۡبِتَ لَهُۥ قُلُوبُهُمۡۗ وَإِنَّ ٱللَّهَ لَهَادِ ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ إِلَىٰ صِرَٰطٍ مُّسۡتَقِيمٍ 
Και (αφαίρεσε ο Αλλάχ τις παρανοήσεις και επιβεβαίωσε τα Σημάδια και τα Εδάφιά Του) για να ξέρουν εκείνοι (οι πιστοί) στους οποίους δόθηκε η γνώση, ότι αυτή είναι η αλήθεια από τον Κύριό σου, και να πιστέψουν σ' αυτήν, και να ταπεινωθούν οι καρδιές τους προς αυτήν. Πράγματι, ο Αλλάχ θα καθοδηγήσει αυτούς που πιστεύουν, στον ίσιο δρόμο.
55وَلَا يَزَالُ ٱلَّذِينَ كَفَرُواْ فِي مِرۡيَةٍ مِّنۡهُ حَتَّىٰ تَأۡتِيَهُمُ ٱلسَّاعَةُ بَغۡتَةً أَوۡ يَأۡتِيَهُمۡ عَذَابُ يَوۡمٍ عَقِيمٍ 
Θα παραμένουν οι άπιστοι σε αμφιβολία γι' αυτό (το Κορ’άν) μέχρι να τους έρθει ξαφνικά η Ώρα ή να τους έρθει το μαρτύριο μίας Ημέρας (της Κρίσεως) κατά την οποία δε θα έχουν κανένα έλεος ή κανένα καλό.
Αλ-ΧατζΕυρετήριο Κορανίου
78Στίχος
MedinanRevelation
53Στίχος

Μετάφραση — Αλ-Χατζ 53

Σούρα Στίχος 53/78 — Αλ-Χατζ الحج (Medinan). Διαβάστε Ακούστε Μετάφραση (Ελληνικά). Ακούστε: Αλ-Χατζ Ακούστε, Αλ-Χατζ Μετάφραση, Αλ-Χατζ mp3, Αλ-Χατζ pdf. Στίχος 51–55. Ελληνική Σημασία: Türkçe.




Το Ιερό Κοράνι


Tuesday, August 18, 2026

Don't forget us in your sincere prayers