فصلت · 5/54
ترجمه آوانگاری — فصلت
وَقَالُواْ قُلُوبُنَا فِيٓ أَكِنَّةٍ مِّمَّا تَدۡعُونَآ إِلَيۡهِ وَفِيٓ ءَاذَانِنَا وَقۡرٌ وَمِنۢ بَيۡنِنَا وَبَيۡنِكَ حِجَابٌ فَٱعۡمَلۡ إِنَّنَا عَٰمِلُونَ  ۝٥
Wa qaaloo quloobunaa feee akinnatim mimmaa tad`oonaaa ilaihi wa feee aazaaninaa waqrunw wa mim baininaa wa bainika bijaabun fa`mal innanaa `aamiloon
📖 معنای فارسی
گفتند: دلهاى ما از آنچه ما را بدان دعوت مى‌كنى در پرده است و گوشهامان سنگين است و ميان ما و تو حجابى است. تو به كار خود پرداز و ما نيز به كار خود مى‌پردازيم.
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • أکنّة: جمع «کِنان» به معنای پوششها و پردههایی که چیزی را کاملاً میپوشانند.
  • وَقْر: سنگینی و کری در گوش که مانع شنیدن میشود.
  • حِجاب: پرده و مانع جداکننده.

تفسیر آیه:

مشرکان لجوج و سرکش در پاسخ به دعوت پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوسلم) گفتند: دلهای ما در پوششهایی قرار دارد که مانع فهمیدن آنچه ما را به آن دعوت میکنی میشود؛ بنابراین سخن تو به قلب ما راه نمییابد. و در گوشهای ما سنگینی و کری است، پس نمیتوانیم ندای تو را بشنویم. و میان ما و تو پردهای است که ما را از پذیرش دعوتت جدا میسازد. پس تو به راه خود عمل کن که ما نیز به راه خود عمل خواهیم کرد و هرگز از تو پیروی نخواهیم کرد.

آنها این سخنان را از روی استهزا و برای ناامید کردن پیامبر از ایمان آوردنشان گفتند و در حقیقت با این ادعاها، لجاجت و عناد خود را با پوششی از بهانههای واهی پنهان میکردند. اما خداوند در ادامه آیه، پیامبرش را تسلیت میدهد و به او اطمینان میدهد که این کافران نه به خاطر وجود حجاب واقعی، بلکه به سبب عناد و تکبرشان از پذیرش حق سرباز میزنند.

فواید و پیامهای آیه:

  • دعوت به حق همیشه با مخالفت و بهانهجویی مخالفان روبهرو میشود؛ پس مبلغان دین نباید از این مقاومتها ناامید شوند و باید با استواری به راه خود ادامه دهند.
  • انسان اگر بخواهد، میتواند با تواضع و فروتنی، پردههای جهل و عناد را کنار بزند و حقیقت را بپذیرد؛ اما کسی که با تکبر و لجاجت، خود را در پوششهای غفلت و گناه محصور کند، از هدایت محروم میماند.
  • قرآن کریم به مؤمنان میآموزد که در برابر سخنان تمسخرآمیز مخالفان، آرامش خود را حفظ کنند و با اعتماد به خداوند، به وظیفه خود یعنی ابلاغ پیام حق ادامه دهند، زیرا نتیجه کارها به دست خداست و او یاور صابران است.
  • این آیه نشان میدهد که هدایت و گمراهی به دست خداست و پیامبران تنها مبلغ و هدایتگرند؛ بنابراین نباید نجات همه مردم را از خود انتظار داشت، بلکه باید در راه دعوت، تلاش و صبر پیشه کرد.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 3-7 — فصلت

3كِتَٰبٌ فُصِّلَتۡ ءَايَٰتُهُۥ قُرۡءَانًا عَرَبِيًّا لِّقَوۡمٍ يَعۡلَمُونَ 
كتابى است كه آيه‌هايش به وضوح بيان شده، قرآنى است به زبان عربى براى مردمى كه مى‌دانند.
4بَشِيرًا وَنَذِيرًا فَأَعۡرَضَ أَكۡثَرُهُمۡ فَهُمۡ لَا يَسۡمَعُونَ 
هم مژده‌دهنده است و هم بيم‌دهنده. بيشترشان از آن اعراض كرده‌اند و سخن نمى‌شنوند.
5وَقَالُواْ قُلُوبُنَا فِيٓ أَكِنَّةٍ مِّمَّا تَدۡعُونَآ إِلَيۡهِ وَفِيٓ ءَاذَانِنَا وَقۡرٌ وَمِنۢ بَيۡنِنَا وَبَيۡنِكَ حِجَابٌ فَٱعۡمَلۡ إِنَّنَا عَٰمِلُونَ 
گفتند: دلهاى ما از آنچه ما را بدان دعوت مى‌كنى در پرده است و گوشهامان سنگين است و ميان ما و تو حجابى است. تو به كار خود پرداز و ما نيز به كار خود مى‌پردازيم.
6قُلۡ إِنَّمَآ أَنَا۠ بَشَرٌ مِّثۡلُكُمۡ يُوحَىٰٓ إِلَيَّ أَنَّمَآ إِلَٰهُكُمۡ إِلَٰهٌ وَٰحِدٌ فَٱسۡتَقِيمُوٓاْ إِلَيۡهِ وَٱسۡتَغۡفِرُوهُۗ وَوَيۡلٌ لِّلۡمُشۡرِكِينَ 
بگو: من انسانى هستم همانند شما. به من وحى شده كه خدايتان خدايى است يكتا. پس بدو روى آوريد و از او آمرزش بخواهيد. و واى بر مشركان:
7ٱلَّذِينَ لَا يُؤۡتُونَ ٱلزَّكَوٰةَ وَهُم بِٱلۡأٓخِرَةِ هُمۡ كَٰفِرُونَ 
آنهايى كه زكات نمى‌دهند و به آخرت ايمان ندارند.
فصلتفهرست قرآن
54آیه
مکیRevelation
5آیه

ترجمه — فصلت 5

سوره آیه 5/54 — فصلت فصلت (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: فصلت گوش دهید, فصلت ترجمه, فصلت mp3, فصلت pdf. آیه 3–7. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید