جن · 6/28
ترجمه آوانگاری — جن
وَأَنَّهُۥ كَانَ رِجَالٌ مِّنَ ٱلۡإِنسِ يَعُوذُونَ بِرِجَالٍ مِّنَ ٱلۡجِنِّ فَزَادُوهُمۡ رَهَقًا  ۝٦
Wa annahoo kaana rijaa lum minal insi ya`oozoona birijaalim minal jinni fazaa doohum rahaqaa
📖 معنای فارسی
و نيز مردانى بودند از آدميان كه به مردانى از جن پناه مى‌بردند و بر طغيانشان مى‌افزودند.
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • یَعُوذُونَ: پناه میبرند، استعاذه میکنند.
  • رَهَقًا: طغیان، گناه، ستم، و در اینجا به معنای خوف و رعب و یا تکبّر و گناه است.

تفسیر آیه:

در دوران جاهلیت، عادت بر این بود که وقتی مردانی از انسانها به سرزمینی بیابانی و ترسناک میرسیدند یا با خطری مواجه میشدند، به جای پناه بردن به خداوند متعال، به مردانی از جنیان پناه میبردند و میگفتند: «به سرور و بزرگ این وادی پناه میبرم از شرّ بیخردان قومش.» اما این کار نه تنها باعث امنیت و آرامش آنها نمیشد، بلکه بر ترس و وحشتشان میافزود و جنّیان نیز بر اثر این استعاذه، طغیان و سرکشی بیشتری پیدا میکردند و دامنهٔ ظلم و گمراهی خود را گسترش میدادند. به عبارت دیگر، انسانها با این کار، به جنّیان جرأت و جسارت میدادند و آنها را در گناه و طغیانشان یاری میکردند. این عمل، از مصادیق شرک و استعاذه به غیر خداوند است که در اسلام به شدت نهی شده است.

فواید و پیامهای آیه:

  1. توحید در استعاذه: پناه بردن تنها به خداوند جایز است و استعاذه به غیر او، از جمله جنّیان، نه تنها سودی ندارد بلکه موجب افزایش ترس و گمراهی میشود.
  2. هشدار از خرافات و شرک: این آیه هشدار جدی به کسانی است که به جای توکل بر خدا، به ساحران، مشعشعان و امثال آنها پناه میبرند؛ این کار از گناهان بزرگ است و تنها با توبهٔ نصوح بخشیده میشود.
  3. اعتماد بر خداوند: مؤمن باید در همهٔ امور، به ویژه در مواقع خطر و ترس، تنها به خداوند توکل کند و بداند که او بهترین حافظ و پناهگاه است.
  4. آگاهی از توطئههای شیطانی: این آیه نشان میدهد که جنّیان و شیاطین از جهل و خرافات انسانها سوءاستفاده میکنند و انسانها نباید با اعمال نادرست خود، به آنها قدرت و جرأت بدهند.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 4-8 — جن

4وَأَنَّهُۥ كَانَ يَقُولُ سَفِيهُنَا عَلَى ٱللَّهِ شَطَطًا 
و سفيه ما در باره خدا سخنانى به ناحق مى‌گفت.
5وَأَنَّا ظَنَنَّآ أَن لَّن تَقُولَ ٱلۡإِنسُ وَٱلۡجِنُّ عَلَى ٱللَّهِ كَذِبًا 
و ما مى‌پنداشتيم كه آدمى و جن در باره خدا دروغ نمى‌گويند.
6وَأَنَّهُۥ كَانَ رِجَالٌ مِّنَ ٱلۡإِنسِ يَعُوذُونَ بِرِجَالٍ مِّنَ ٱلۡجِنِّ فَزَادُوهُمۡ رَهَقًا 
و نيز مردانى بودند از آدميان كه به مردانى از جن پناه مى‌بردند و بر طغيانشان مى‌افزودند.
7وَأَنَّهُمۡ ظَنُّواْ كَمَا ظَنَنتُمۡ أَن لَّن يَبۡعَثَ ٱللَّهُ أَحَدًا 
همچنان كه شما مى‌پنداشتيد آنها هم مى‌پنداشتند كه خدا هيچ كس را دوباره زنده نمى‌سازد.
8وَأَنَّا لَمَسۡنَا ٱلسَّمَآءَ فَوَجَدۡنَٰهَا مُلِئَتۡ حَرَسًا شَدِيدًا وَشُهُبًا 
ما به آسمان رسيديم و آن را پر از نگهبانان قدرتمند و شهابها يافتيم.
جنفهرست قرآن
28آیه
مکیRevelation
6آیه

ترجمه — جن 6

سوره آیه 6/28 — جن الجن (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: جن گوش دهید, جن ترجمه, جن mp3, جن pdf. آیه 4–8. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید