Φουσιλάτ · 26/54
Μετάφραση Προφορά — Φουσιλάτ
وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَا تَسْمَعُوا لِهَٰذَا الْقُرْآنِ وَالْغَوْا فِيهِ لَعَلَّكُمْ تَغْلِبُونَ ۝٢٦
Wa qaalal lazeena kafaroo laa tasma`oo lihaazal Quraani walghaw feehi la`allakum taghlihoon
📖 Ελληνική Σημασία
Αυτοί που αρνήθηκαν την πίστη (από τον λαό σου, ω, Προφήτη) είπαν: «Μην ακούτε αυτό το Κορ’άν, και κάντε φασαρία κατά την απαγγελία του (από τον Μωχάμμαντ και τους πιστούς), ίσως νικήσετε.»
🎧 Ακούστε

📜 Στίχος 24-28 — Φουσιλάτ

24فَإِن يَصْبِرُوا فَالنَّارُ مَثْوًى لَّهُمْ ۖ وَإِن يَسْتَعْتِبُوا فَمَا هُم مِّنَ الْمُعْتَبِينَ
Είτε θα υπομένουν καρτερικά (το μαρτύριο, είτε όχι, θα είναι το ίδιο γι' αυτούς), η Φωτιά θα είναι ο τόπος διαμονής τους (και δε θα έχουν καμία διαφυγή)! Και αν ζητήσουν να επιστρέψουν στην εγκόσμια ζωή για να πράξουν καλές πράξεις και να ζητήσουν την ευχαρίστηση του Αλλάχ, αυτό δε θα το λάβουν ποτέ.
25۞ وَقَيَّضْنَا لَهُمْ قُرَنَاءَ فَزَيَّنُوا لَهُم مَّا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَحَقَّ عَلَيْهِمُ الْقَوْلُ فِي أُمَمٍ قَدْ خَلَتْ مِن قَبْلِهِم مِّنَ الْجِنِّ وَالْإِنسِ ۖ إِنَّهُمْ كَانُوا خَاسِرِينَ
Ορίσαμε γι' αυτούς (τους άπιστους στην εγκόσμια ζωή), παρόμοιους συντρόφους (τους διαβόλους), που ωραιοποίησαν γι' αυτούς: ό,τι ήταν μπροστά τους (από πλάνη και απολαύσεις στην εγκόσμια ζωή), και ό,τι θα είναι μετά απ' αυτούς (με το να διαψεύσουν τη Μέλλουσα Ζωή). Έτσι, ο Λόγος (Μου με τον οποίο προειδοποίησα τον Σατανά, ότι θα γεμίσω την Κόλαση μ' αυτόν και όσους θα τον ακολουθήσουν) έγινε αναπόφευκτος (δηλ. η τιμωρία έγινε αναπόφευκτη) γι' αυτούς μαζί με άλλα έθνη από τα τζινν και τους ανθρώπους που πέρασαν πριν απ' αυτούς. Πράγματι, αυτοί (όλοι) ήταν χαμένοι.
26وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَا تَسْمَعُوا لِهَٰذَا الْقُرْآنِ وَالْغَوْا فِيهِ لَعَلَّكُمْ تَغْلِبُونَ
Αυτοί που αρνήθηκαν την πίστη (από τον λαό σου, ω, Προφήτη) είπαν: «Μην ακούτε αυτό το Κορ’άν, και κάντε φασαρία κατά την απαγγελία του (από τον Μωχάμμαντ και τους πιστούς), ίσως νικήσετε.»
27فَلَنُذِيقَنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا عَذَابًا شَدِيدًا وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَسْوَأَ الَّذِي كَانُوا يَعْمَلُونَ
Πράγματι, θα κάνουμε αυτούς που αρνήθηκαν την πίστη να γευτούν ένα αυστηρό μαρτύριο, και θα τους τιμωρήσουμε για τις κακές πράξεις που διέπραξαν.
28ذَٰلِكَ جَزَاءُ أَعْدَاءِ اللَّهِ النَّارُ ۖ لَهُمْ فِيهَا دَارُ الْخُلْدِ ۖ جَزَاءً بِمَا كَانُوا بِآيَاتِنَا يَجْحَدُونَ
Αυτή είναι η τιμωρία για τους εχθρούς του Αλλάχ: η Φωτιά! Όπου θα έχουν μέσα της μία αιώνια κατοικία, ως τιμωρία για το ό,τι αρνήθηκαν τα Εδάφια (και τα Σημάδια) Μας.
ΦουσιλάτΕυρετήριο Κορανίου
54Στίχος
MeccanRevelation
26Στίχος

Μετάφραση — Φουσιλάτ 26

Σούρα Φουσιλάτ Στίχος 26 - Διαβάστε, Ακούστε, Μετάφραση, Ελληνικά : Αυτοί που αρνήθηκαν την πίστη (από τον λαό σου, ω,…

Σούρα Στίχος 26/54 — Φουσιλάτ فصلت (Meccan). Διαβάστε Ακούστε Μετάφραση (Ελληνικά). Ακούστε: Φουσιλάτ Ακούστε, Φουσιλάτ Μετάφραση, Φουσιλάτ mp3, Φουσιλάτ pdf. Στίχος 24–28. Ελληνική Σημασία: Türkçe.




Το Ιερό Κοράνι


Tuesday, August 18, 2026

Don't forget us in your sincere prayers