یوسف · 58/111
ترجمه آوانگاری — یوسف
وَجَاءَ إِخْوَةُ يُوسُفَ فَدَخَلُوا عَلَيْهِ فَعَرَفَهُمْ وَهُمْ لَهُ مُنكِرُونَ ۝٥٨
Wa jaaa`a ikhwatu Yoosufa fadakhaloo `alaihi fa`arafahum wa hum lahoo munkiroon
📖 معنای فارسی
برادران يوسف آمدند و بر او داخل شدند، آنها را شناخت و آنها نشناختندش.
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • «مُنکِرون»: ناشناسنده، کسی که دیگری را نمیشناسد و او را انکار میکند.

تفسیر آیه:

پس از آنکه قحطی و خشکسالی در سرزمین کنعان رخ داد و مردم آن دیار به سختی افتادند، برادران یوسف علیهالسلام به دستور پدرشان یعقوب علیهالسلام برای تهیه آذوقه و گندم به مصر رفتند. آنان وارد دستگاه عزیز مصر شدند تا از او کمک بگیرند. یوسف علیهالسلام که در آن زمان به مقام والایی در حکومت مصر رسیده بود، برادران خود را که در برابر او ایستاده بودند، کاملاً شناخت؛ اما برادران او را نشناختند. دلیل این ناشناسی آن بود که سالهای زیادی از جدایی گذشته بود و یوسف در کودکی از آنان جدا شده بود و اکنون با هیئت و ظاهری کاملاً متفاوت، در جامه پادشاهی و عزت و جلال در برابرشان ظاهر شده بود. از این رو، آنان گمان نمیکردند که این مرد بزرگ و قدرتمند، همان برادر کوچکشان باشد که سالها پیش او را در چاه انداخته بودند. یوسف نیز در آن لحظه، خود را معرفی نکرد و تصمیم گرفت نقشهای برای آزمودن برادران و رسیدن به برادر کوچکترش بنیامین طراحی کند.

فواید و درسهای آیه:

  1. تقدیر الهی بر این است که سختیها و مصیبتها مقدمهای برای رسیدن به آسایش و پیروزی باشد؛ چنانکه یوسف پس از سالها رنج و زندان، به عزت و حکومت رسید و برادرانش برای رفع نیاز به درگاه او آمدند.
  2. این آیه نشان میدهد که خداوند بندگان صبور و باایمان خود را یاری میکند و سرانجام، حق را بر باطل پیروز میگرداند، حتی اگر زمان آن طولانی شود.
  3. گذشت زمان و تغییر شرایط میتواند چهرهها و موقعیتها را دگرگون کند؛ پس انسان نباید به ظاهر افراد و موقعیتهای دنیوی مغرور شود و باید همواره با تواضع و فروتنی با دیگران رفتار کند.
  4. در برخورد با دیگران، چه دشمنان و چه نزدیکان، تدبیر و صبر و حکمت لازم است؛ همانگونه که یوسف علیهالسلام با وجود شناختن برادران، خویشتنداری کرد و منتظر فرصت مناسب برای آشکار کردن حقیقت شد.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 56-60 — یوسف

56وَكَذَٰلِكَ مَكَّنَّا لِيُوسُفَ فِي الْأَرْضِ يَتَبَوَّأُ مِنْهَا حَيْثُ يَشَاءُ ۚ نُصِيبُ بِرَحْمَتِنَا مَن نَّشَاءُ ۖ وَلَا نُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ
اينچنين يوسف را در آن سرزمين مكانت داديم. هر جا كه مى‌خواست جاى مى‌گرفت. رحمت خود را به هر كس كه بخواهيم ارزانى مى‌داريم و پاداش نيكوكاران را ضايع نمى‌كنيم.
57وَلَأَجْرُ الْآخِرَةِ خَيْرٌ لِّلَّذِينَ آمَنُوا وَكَانُوا يَتَّقُونَ
و هر آينه پاداش آنجهانى براى كسانى كه ايمان آورده‌اند و پرهيزگارى مى‌كنند، بهتر است.
58وَجَاءَ إِخْوَةُ يُوسُفَ فَدَخَلُوا عَلَيْهِ فَعَرَفَهُمْ وَهُمْ لَهُ مُنكِرُونَ
برادران يوسف آمدند و بر او داخل شدند، آنها را شناخت و آنها نشناختندش.
59وَلَمَّا جَهَّزَهُم بِجَهَازِهِمْ قَالَ ائْتُونِي بِأَخٍ لَّكُم مِّنْ أَبِيكُمْ ۚ أَلَا تَرَوْنَ أَنِّي أُوفِي الْكَيْلَ وَأَنَا خَيْرُ الْمُنزِلِينَ
چون بارهايشان را مهيا ساخت، گفت: برادر پدريتان را نيز نزد من بياوريد، آيا نمى‌بينيد كه پيمانه را كامل ادا مى‌كنم و بهترين ميزبانم؟
60فَإِن لَّمْ تَأْتُونِي بِهِ فَلَا كَيْلَ لَكُمْ عِندِي وَلَا تَقْرَبُونِ
اگر او را نزد من نياوريد، پيمانه‌اى نزد من نخواهيد داشت و به من نزديك مشويد.
یوسففهرست قرآن
111آیه
مکیRevelation
58آیه

ترجمه — یوسف 58

سوره یوسف آیه 58 - خواندن, گوش دهید, ترجمه, فارسی : برادران يوسف آمدند و بر او داخل شدند، آنها را…

سوره آیه 58/111 — یوسف يوسف (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: یوسف گوش دهید, یوسف ترجمه, یوسف mp3, یوسف pdf. آیه 56–60. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید