حجر · 7/99
ترجمه آوانگاری — حجر
لَّوْ مَا تَأْتِينَا بِالْمَلَائِكَةِ إِن كُنتَ مِنَ الصَّادِقِينَ ۝٧
Law maa taateenaa bil malaaa`ikati in kunta minas saadiqeen
📖 معنای فارسی
اگر راست مى‌گويى، چرا فرشتگان را براى ما نمى‌آورى؟

🎧 گوش دهید
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • لَوْ ما: هَلّا، چرا نمیآوری؟
  • بِالْمَلائِکَةِ: فرشتگان (برای گواهی دادن بر رسالت تو)

تفسیر آیه:

کافران و منکرانِ رسالت، از روی استهزا و انکار، به پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوسلم) گفتند: «چرا فرشتگان را برای ما نمیآوری تا گواهی دهند که تو راستگویی و خداوند تو را به رسالت فرستاده است؟ اگر واقعاً از راستگویانی، باید معجزهای بیاوری که ما را قانع کند و عذابی که ما را به آن تهدید میکنی، بر ما نازل شود!» این سخن آنان نه از روی طلب حقیقت، بلکه از سر عناد و لجاجت بود؛ زیرا آنان در دل میدانستند که پیامبر (صلیاللهعلیهوسلم) بر حق است، اما از روی تکبّر و سرکشی، درخواستهایی نامعقول و خارج از سنت الهی مطرح میکردند. خداوند متعال هرگز فرشتگان را برای چنین درخواستهای استهزاآمیزی نمیفرستد، بلکه ارسال فرشتگان یا نزول عذاب، طبق حکمت و سنت الهی و در زمان مقرر انجام میشود، نه به خواسته و هوس کافران.

فواید و پیامهای آیه:

  • کافران همیشه به دنبال بهانهجویی و درخواست معجزات غیرعادی هستند، اما ایمان آنان وابسته به دیدن این معجزات نیست؛ بلکه به هدایت و توفیق الهی بستگی دارد.
  • سنت خداوند بر این است که پیامبران را با معجزات متناسب با زمان خود تأیید کند، نه با خواستههای نامعقول مخالفان؛ بنابراین درخواستهای خارج از حکمت الهی، نشانه عناد و لجاجت است.
  • مؤمن باید در برابر چنین بهانهجوییهایی صبور و استوار باشد و بداند که وظیفه او ابلاغ رسالت است و هدایت مردم تنها به دست خداوند است.
  • این آیه به ما میآموزد که در برابر شبهات و ایرادهای مخالفان، نباید دچار تردید شویم؛ زیرا آنان هرگز با دیدن معجزات نیز ایمان نمیآورند، مگر آنکه خداوند بخواهد.


📜 آیه 5-9 — حجر

5مَّا تَسْبِقُ مِنْ أُمَّةٍ أَجَلَهَا وَمَا يَسْتَأْخِرُونَ
هيچ امتى از اجل خويش نه پيش مى‌افتد و نه پس مى‌ماند.
6وَقَالُوا يَا أَيُّهَا الَّذِي نُزِّلَ عَلَيْهِ الذِّكْرُ إِنَّكَ لَمَجْنُونٌ
و گفتند: اى مردى كه قرآن بر تو نازل شده، حقا كه تو ديوانه‌اى.
7لَّوْ مَا تَأْتِينَا بِالْمَلَائِكَةِ إِن كُنتَ مِنَ الصَّادِقِينَ
اگر راست مى‌گويى، چرا فرشتگان را براى ما نمى‌آورى؟
8مَا نُنَزِّلُ الْمَلَائِكَةَ إِلَّا بِالْحَقِّ وَمَا كَانُوا إِذًا مُّنظَرِينَ
ما فرشتگان را جز به حق نازل نمى‌كنيم و در آن هنگام ديگر مهلتشان ندهند.
9إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ
ما قرآن را خود نازل كرده‌ايم و خود نگهبانش هستيم.
حجرفهرست قرآن
99آیه
مکیRevelation
7آیه

ترجمه — حجر 7

سوره حجر آیه 7 - خواندن, گوش دهید, ترجمه, فارسی : اگر راست مى‌گويى، چرا فرشتگان را براى ما نمى‌آورى؟

سوره آیه 7/99 — حجر الحجر (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: حجر گوش دهید, حجر ترجمه, حجر mp3, حجر pdf. آیه 5–9. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید