انعام · 135/165
ترجمه آوانگاری — انعام
قُلْ يَا قَوْمِ اعْمَلُوا عَلَىٰ مَكَانَتِكُمْ إِنِّي عَامِلٌ ۖ فَسَوْفَ تَعْلَمُونَ مَن تَكُونُ لَهُ عَاقِبَةُ الدَّارِ ۗ إِنَّهُ لَا يُفْلِحُ الظَّالِمُونَ ۝١٣٥
Qul yaa qawmi` maloo `alaa makaanatikum innee `aamilun fasawfa ta`lamoona man takoonu lahoo `aaqibatud daar; innahoo laa yuflihuz zaalimoon
📖 معنای فارسی
بگو: اى قوم من، هر چه از دستتان برمى‌آيد بكنيد كه من نيز مى‌كنم؛ به زودى خواهيد دانست كه پايان اين زندگى به سود كه خواهد بود، هر آينه ستمكاران رستگار نمى‌شوند.
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • مَکَانَتِکُمْ: جایگاه و طریقتان، یعنی بر همان روش و حالتی که دارید.
  • عَاقِبَةُ الدَّارِ: سرانجام نیکِ سرای آخرت (بهشت) یا عاقبتِ این سرای دنیا.
  • لَا یُفْلِحُ: رستگار نمیشود و به خواستهی خود نمیرسد.

تفسیر آیه:

ای پیامبر! به این مشرکان و کافران بگو: ای قوم من! شما بر روش و طریقهی خود که کفر و گمراهی است باقی بمانید و هر چه میتوانید بکوشید؛ من نیز بر روش و طریقهی خود که همان راه حق و فرمان پروردگارم است عمل خواهم کرد و از تهدیدها و مخالفتهای شما هرگز نمیهراسم. پس به زودی خواهید دانست که عاقبت نیکوی این سرای دنیا و سرای آخرت از آنِ کیست و چه کسی پیروز و سربلند خواهد بود. همانا ظالمان -که با شرک به خدا و تجاوز از حدود او، به خود و دیگران ستم کردند- هرگز رستگار نمیشوند و به آرزوی خود نخواهند رسید، هر چند مدتی در دنیا برخوردار شوند؛ زیرا سرانجامِ آنان خسران و زیان است.

فواید و پیامهای آیه:

  • مؤمن باید در راه حق استوار و ثابتقدم باشد و از مخالفت و تهدید دشمنان هراسی به دل راه ندهد؛ چرا که پیروزی نهایی از آنِ اهل حق است.
  • سنت الهی بر این است که عاقبت نیک و رستگاری، نصیب پرهیزکاران و مؤمنان میشود و ظالمان و مشرکان، هر چند مهلت یابند، سرانجام به سزای اعمال خود میرسند.
  • این آیه مایهی امیدواری و آرامش برای مؤمنان است که بدانند باطل هر قدر هم قدرتنمایی کند، دوام نخواهد آورد و حق همواره پیروز است.
  • انسان نباید فریب ظاهرِ زندگی دنیوی ظالمان را بخورد؛ زیرا معیار سعادت، عاقبت نیک و رضایت پروردگار است، نه برخورداریهای زودگذر دنیا.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 133-137 — انعام

133وَرَبُّكَ الْغَنِيُّ ذُو الرَّحْمَةِ ۚ إِن يَشَأْ يُذْهِبْكُمْ وَيَسْتَخْلِفْ مِن بَعْدِكُم مَّا يَشَاءُ كَمَا أَنشَأَكُم مِّن ذُرِّيَّةِ قَوْمٍ آخَرِينَ
و پروردگار تو بى‌نياز و مهربان است. و همچنان كه شما را از نسل مردمان ديگر بيافريده است، اگر بخواهد، شما را مى‌برد و پس از شما، هر چه را كه بخواهد، جانشينتان مى‌سازد.
134إِنَّ مَا تُوعَدُونَ لَآتٍ ۖ وَمَا أَنتُم بِمُعْجِزِينَ
هر چه به شما وعده داده‌اند خواهد آمد و شما را راه گريزى نيست.
135قُلْ يَا قَوْمِ اعْمَلُوا عَلَىٰ مَكَانَتِكُمْ إِنِّي عَامِلٌ ۖ فَسَوْفَ تَعْلَمُونَ مَن تَكُونُ لَهُ عَاقِبَةُ الدَّارِ ۗ إِنَّهُ لَا يُفْلِحُ الظَّالِمُونَ
بگو: اى قوم من، هر چه از دستتان برمى‌آيد بكنيد كه من نيز مى‌كنم؛ به زودى خواهيد دانست كه پايان اين زندگى به سود كه خواهد بود، هر آينه ستمكاران رستگار نمى‌شوند.
136وَجَعَلُوا لِلَّهِ مِمَّا ذَرَأَ مِنَ الْحَرْثِ وَالْأَنْعَامِ نَصِيبًا فَقَالُوا هَٰذَا لِلَّهِ بِزَعْمِهِمْ وَهَٰذَا لِشُرَكَائِنَا ۖ فَمَا كَانَ لِشُرَكَائِهِمْ فَلَا يَصِلُ إِلَى اللَّهِ ۖ وَمَا كَانَ لِلَّهِ فَهُوَ يَصِلُ إِلَىٰ شُرَكَائِهِمْ ۗ سَاءَ مَا يَحْكُمُونَ
براى خدا از كشته‌ها و چارپايانى كه آفريده است نصيبى معين كردند و به خيال خود گفتند كه اين از آن خداست و اين از آن بتان ماست. پس آنچه از آن بتانشان بود به خدا نمى‌رسيد، و آنچه از آن خدا بود به بتانشان مى‌رسيد. به گونه‌اى بد داورى مى‌كردند.
137وَكَذَٰلِكَ زَيَّنَ لِكَثِيرٍ مِّنَ الْمُشْرِكِينَ قَتْلَ أَوْلَادِهِمْ شُرَكَاؤُهُمْ لِيُرْدُوهُمْ وَلِيَلْبِسُوا عَلَيْهِمْ دِينَهُمْ ۖ وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ مَا فَعَلُوهُ ۖ فَذَرْهُمْ وَمَا يَفْتَرُونَ
همچنين، كاهنان، كشتن فرزند را در نظر بسيارى از مشركان بياراستند تا هلاكشان كنند و درباره دينشان به شك و اشتباهشان افكنند. اگر خدا مى‌خواست چنين نمى‌كردند. پس با دروغى كه مى‌بافند رهايشان ساز.
انعامفهرست قرآن
165آیه
مکیRevelation
135آیه

ترجمه — انعام 135

سوره انعام آیه 135 - خواندن, گوش دهید, ترجمه, فارسی : بگو: اى قوم من، هر چه از دستتان برمى‌آيد بكنيد…

سوره آیه 135/165 — انعام الأنعام (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: انعام گوش دهید, انعام ترجمه, انعام mp3, انعام pdf. آیه 133–137. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید