شعرا · 31/227
ترجمه آوانگاری — شعرا
قَالَ فَأۡتِ بِهِۦٓ إِن كُنتَ مِنَ ٱلصَّٰدِقِينَ  ۝٣١
Qaala faati biheee in kunta minas saadiqeen
📖 معنای فارسی
گفت: اگر راست مى‌گويى، بياورش.
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • «فَأْتِ بِهِ»: آن را بیاور (یعنی معجزه و نشانهای را که به آن اشاره کردی ارائه بده).
  • «الصَّادِقِينَ»: راستگویان.

تفسیر آیه:

فرعون در پاسخ به دعوت موسی علیهالسلام که او را به ایمان به خدای یگانه و رهایی بنیاسرائیل فرا میخواند و از نشانهای روشن برای اثبات صدق گفتارش سخن گفت، با حالتی آمیخته به استهزا و چالش، گفت: «اگر راست میگویی و در ادعای خود صادقی، آن نشانه و معجزهای را که از آن سخن گفتی بیاور تا ببینیم.» او با این سخن، در واقع خواستار ارائه دلیل و برهان شد، اما نیتش ایمان آوردن نبود؛ بلکه میخواست موسی را در برابر جمع به چالش بکشد و اگر نتواند معجزهای بیاورد، او را دروغگو جلوه دهد. این جمله نشان میدهد که فرعون با وجود قدرت و ادعای خدایی، در برابر حقیقت، درمانده و متکی به ظاهر بود و میخواست با این درخواست، موقعیت خود را حفظ کند.

فواید و پیامهای آیه:

  • این آیه به ما میآموزد که پیامبران الهی همواره برای اثبات دعوت خود، دلایل و معجزات روشن ارائه میکردند و از مواجهه با مخالفان هراسی نداشتند؛ زیرا بر حقانیت خود اطمینان داشتند.
  • درخواست دلیل و برهان در مسائل اعتقادی، امری پسندیده است، اما اگر با نیت لجاجت و انکار باشد، هرگز به هدایت منجر نمیشود؛ چنانکه فرعون با دیدن معجزات بعدی نیز ایمان نیاورد.
  • این آیه نشان میدهد که خداوند به بندگانش فرصت میدهد تا حقیقت را بپذیرند، اما کسانی که با تکبر و عناد در برابر حق میایستند، سرانجام گرفتار عذاب الهی میشوند.
  • مؤمن باید در دعوت خود، استوار و آماده ارائه دلایل باشد و از چالشهای مخالفان نهراسد، زیرا یاری خداوند با صادقان است.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 29-33 — شعرا

29قَالَ لَئِنِ ٱتَّخَذۡتَ إِلَٰهًا غَيۡرِي لَأَجۡعَلَنَّكَ مِنَ ٱلۡمَسۡجُونِينَ 
فرعون گفت: اگر جز من كس ديگرى را به خدايى گيرى به زندانت مى‌افكنم.
30قَالَ أَوَلَوۡ جِئۡتُكَ بِشَيۡءٍ مُّبِينٍ 
گفت: حتى اگر معجزه‌اى روشن براى تو آورده باشم؟
31قَالَ فَأۡتِ بِهِۦٓ إِن كُنتَ مِنَ ٱلصَّٰدِقِينَ 
گفت: اگر راست مى‌گويى، بياورش.
32فَأَلۡقَىٰ عَصَاهُ فَإِذَا هِيَ ثُعۡبَانٌ مُّبِينٌ 
عصايش را انداخت. به آشكارا اژدهايى شد.
33وَنَزَعَ يَدَهُۥ فَإِذَا هِيَ بَيۡضَآءُ لِلنَّٰظِرِينَ 
و دستش را بيرون آورد. در نظر بينندگان سپيد مى‌نمود.
شعرافهرست قرآن
227آیه
مکیRevelation
31آیه

ترجمه — شعرا 31

سوره آیه 31/227 — شعرا الشعراء (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: شعرا گوش دهید, شعرا ترجمه, شعرا mp3, شعرا pdf. آیه 29–33. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید