نساء · 113/176
ترجمه آوانگاری — نساء
وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكَ وَرَحْمَتُهُ لَهَمَّت طَّائِفَةٌ مِّنْهُمْ أَن يُضِلُّوكَ وَمَا يُضِلُّونَ إِلَّا أَنفُسَهُمْ ۖ وَمَا يَضُرُّونَكَ مِن شَيْءٍ ۚ وَأَنزَلَ اللَّهُ عَلَيْكَ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَعَلَّمَكَ مَا لَمْ تَكُن تَعْلَمُ ۚ وَكَانَ فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكَ عَظِيمًا ۝١١٣
Wa law laa fadlul laahi `alaika wa rahmatuhoo lahammat taaa`ifatum minhum ai yudillooka wa maa yudilloona illaaa anfusahum wa maa yadurroonaka min shai`; wa anzalal laahu `alaikal Kitaaba wal Hikmata wa `allamaka maa lam takun ta`lam; wa kaana fadlul laahi `alaika `azeemaa
📖 معنای فارسی
اگر فضل و رحمت خدا شامل حال تو نبود، گروهى از كافران قصد آن داشتند كه تو را گمراه كنند، ولى آنان جز خود را گمراه نكنند و هيچ زيانى به تو نرسانند. و خدا بر تو كتاب و حكمت نازل كرد و چيزهايى به تو آموخت كه از اين پيش نمى‌دانسته‌اى و خدا لطف بزرگ خود را بر تو ارزانى داشت.
📜

ترجمه — Tafsir

## تفسیر آیه ۱۱۳ سوره نساء

### معانی واژگان:

  • لَوْلا: اگر نبود، اگر نبود فضل و رحمت خدا...
  • لَهَمَّت: قصد کردند، اراده کردند (به طور جدی تصمیم گرفتند).
  • طَائِفَةٌ: گروهی، دستهای.
  • یُضِلُّوک: تو را گمراه کنند، از راه حق منحرف سازند.
  • الْحِکْمَةَ: سنت و سخنان پیامبر (ص) که بیانگر قرآن است.

### تفسیر آیه:

ای پیامبر! اگر فضل و رحمت خداوند شامل حال تو نبود و تو را از گناه و خطا محفوظ نمیداشت، گروهی از کسانی که به خود خیانت میکنند (منافقان و خائنان)، قصد میکردند که تو را از راه حق منحرف سازند و به گونهای در قضاوت و داوری، به ناحق حکم کنی. اما خداوند با لطف و رحمت خود، تو را از این مکر و حیله محفوظ داشت.

نکته مهم این است که این افراد با این کار خود، در حقیقت به کسی جز خودشان ضرر نمیزنند و گمراهی آنان به خودشان بازمیگردد. آنان هرگز نمیتوانند هیچ ضرری به تو برسانند، زیرا خداوند تو را تحت حفاظت و عصمت خود قرار داده است.

خداوند بر تو قرآن را نازل کرد که کتاب هدایت است و سنت و حکمت را نیز به تو آموخت و چیزهایی به تو یاد داد که پیش از این نمیدانستی. فضل و رحمت خداوند بر تو بسیار بزرگ و عظیم است، زیرا تو را به مقام نبوت و رسالت برگزیده و از خطا و گناه محفوظ داشته است.


### فواید و پیامهای آیه:

  1. عصمت پیامبران: این آیه نشان میدهد که خداوند پیامبر خود را از هرگونه لغزش و گمراهی محافظت میکند و این لطفی است که تنها شامل برگزیدگان او میشود.
  2. حفظ الهی از مکر دشمنان: هر کس در راه خدا قدم بردارد و به او توکل کند، خداوند او را از نقشههای دشمنان حفظ میکند. دشمنان هر چقدر هم تلاش کنند، نمیتوانند به اولیای خدا ضرری برسانند.
  3. علم و دانش از جانب خداوند: پیامبر (ص) آنچه را میدانست، از سوی خداوند آموخته بود. این نشان میدهد که علم حقیقی از جانب خداست و اوست که به بندگانش علم و حکمت عطا میکند.
  4. فضل و رحمت الهی: خداوند همواره بندگان مخلص خود را مورد لطف و رحمت قرار میدهد و این فضل او بینهایت و عظیم است. ما نیز باید شکرگزار نعمتهای الهی باشیم و از آنها در راه بندگی استفاده کنیم.
  5. خودشناسی و عبرت: کسانی که در صدد گمراه کردن دیگران هستند، در حقیقت خود را گمراه میکنند. این درس بزرگی است که هر کس برای دیگران چاه بکند، خودش در آن خواهد افتاد.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 111-115 — نساء

111وَمَن يَكْسِبْ إِثْمًا فَإِنَّمَا يَكْسِبُهُ عَلَىٰ نَفْسِهِ ۚ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا
و هر كه گناهى كند، آن گناه به زيان خود كرده است، و خدا دانا و حكيم است.
112وَمَن يَكْسِبْ خَطِيئَةً أَوْ إِثْمًا ثُمَّ يَرْمِ بِهِ بَرِيئًا فَقَدِ احْتَمَلَ بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُّبِينًا
و هر كه خود خطا يا گناهى كند آنگاه بى‌گناهى را بدان متهم سازد، هر آينه بار تهمت و گناهى آشكار را بر دوش خود كشيده است.
113وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكَ وَرَحْمَتُهُ لَهَمَّت طَّائِفَةٌ مِّنْهُمْ أَن يُضِلُّوكَ وَمَا يُضِلُّونَ إِلَّا أَنفُسَهُمْ ۖ وَمَا يَضُرُّونَكَ مِن شَيْءٍ ۚ وَأَنزَلَ اللَّهُ عَلَيْكَ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَعَلَّمَكَ مَا لَمْ تَكُن تَعْلَمُ ۚ وَكَانَ فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكَ عَظِيمًا
اگر فضل و رحمت خدا شامل حال تو نبود، گروهى از كافران قصد آن داشتند كه تو را گمراه كنند، ولى آنان جز خود را گمراه نكنند و هيچ زيانى به تو نرسانند. و خدا بر تو كتاب و حكمت نازل كرد و چيزهايى به تو آموخت كه از اين پيش نمى‌دانسته‌اى و خدا لطف بزرگ خود را بر تو ارزانى داشت.
114۞ لَّا خَيْرَ فِي كَثِيرٍ مِّن نَّجْوَاهُمْ إِلَّا مَنْ أَمَرَ بِصَدَقَةٍ أَوْ مَعْرُوفٍ أَوْ إِصْلَاحٍ بَيْنَ النَّاسِ ۚ وَمَن يَفْعَلْ ذَٰلِكَ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ فَسَوْفَ نُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا
در بسيارى از نجواهايشان فايده‌اى نيست، مگر در سخن آنان كه به صدقه‌دادن يا نيكى‌كردن و يا آشتى‌جويى فرمان مى‌دهند. و آن كس را كه براى خشنودى خداى چنين كند مزد بزرگى خواهيم داد.
115وَمَن يُشَاقِقِ الرَّسُولَ مِن بَعْدِ مَا تَبَيَّنَ لَهُ الْهُدَىٰ وَيَتَّبِعْ غَيْرَ سَبِيلِ الْمُؤْمِنِينَ نُوَلِّهِ مَا تَوَلَّىٰ وَنُصْلِهِ جَهَنَّمَ ۖ وَسَاءَتْ مَصِيرًا
هر كه پس از آشكار شدن راه هدايت با پيامبر مخالفت ورزد و از شيوه‌اى جز شيوه مؤمنان پيروى كند، بدان سوى كه پسند اوست بگردانيمش و به جهنمش افكنيم، و جهنم سرانجام بدى است.
نساءفهرست قرآن
176آیه
مدنیRevelation
113آیه

ترجمه — نساء 113

سوره نساء آیه 113 - خواندن, گوش دهید, ترجمه, فارسی : اگر فضل و رحمت خدا شامل حال تو نبود، گروهى…

سوره آیه 113/176 — نساء النساء (مدنی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: نساء گوش دهید, نساء ترجمه, نساء mp3, نساء pdf. آیه 111–115. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید