حاقه · 46/52
ترجمه آوانگاری — حاقه
ثُمَّ لَقَطَعۡنَا مِنۡهُ ٱلۡوَتِينَ  ۝٤٦
Summa laqata`naa minhul wateen
📖 معنای فارسی
سپس رگ دلش را پاره مى‌كرديم،
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • الْوَتِینَ: رگ اصلی و حیاتی که به قلب متصل است و هنگام بریده شدن، مرگ انسان را در پی دارد.

تفسیر آیه:

خداوند متعال در این آیه میفرماید: اگر پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) سخنی را به دروغ به ما نسبت میداد و چیزی را که ما نگفتهایم، بر زبان جاری میکرد، حتماً او را به سختی مجازات میکردیم و انتقام میگرفتیم. سپس رگ حیاتی قلب او را قطع میکردیم، به گونهای که هیچکس نمیتوانست مانع این عقوبت شود و از او دفاع کند. این بیان نشاندهنده شدت عذاب و قدرت مطلق خداوند است که هیچ قدرتی در برابر اراده او تاب مقاومت ندارد. این تهدید، هم برای پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) و هم برای همه مردم، هشداری جدی درباره عواقب دروغ بستن به خداوند است. در ادامه آیه بعدی، قرآن این کتاب را مایه پند و اندرز برای پرهیزگاران معرفی میکند که از دستورات الهی پیروی میکنند و از گناهان دوری میگزینند.

فواید و پیامهای آیه:

  1. صداقت پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلم): این آیه نشان میدهد که پیامبر اسلام در نهایت صداقت و امانتداری بود و هرگز بر خداوند دروغ نمیبست؛ زیرا اگر چنین میکرد، خداوند او را به شدیدترین شکل مجازات میکرد. این امر اعتماد ما را به گفتار و کردار ایشان افزایش میدهد.
  2. قدرت مطلق خداوند: خداوند قادر است در یک لحظه حیات هر کسی را قطع کند، حتی اگر آن شخص محبوبترین بندگانش باشد. این آیه ما را به یاد عظمت و قدرت بیپایان خداوند میاندازد و ترس از نافرمانی او را در دلها زنده میکند.
  3. اهمیت راستگویی: دروغ بستن به خداوند و دین او از بزرگترین گناهان است. این آیه به ما میآموزد که در گفتار و رفتار خود صادق باشیم و هرگز به نام دین و خداوند سخنی ناروا نگوییم.
  4. قرآن مایه پند و اندرز: قرآن کریم برای پرهیزگاران، مایه هدایت و پند است. این آیه ما را تشویق میکند که با تقوا پیشه کردن و عمل به دستورات قرآن، از رحمت و هدایت الهی بهرهمند شویم و از عذاب او در امان بمانیم.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 44-48 — حاقه

44وَلَوۡ تَقَوَّلَ عَلَيۡنَا بَعۡضَ ٱلۡأَقَاوِيلِ 
اگر پيامبر پاره‌اى سخنان را به افترا بر ما مى‌بست،
45لَأَخَذۡنَا مِنۡهُ بِٱلۡيَمِينِ 
با قدرت او را فرومى‌گرفتيم،
46ثُمَّ لَقَطَعۡنَا مِنۡهُ ٱلۡوَتِينَ 
سپس رگ دلش را پاره مى‌كرديم،
47فَمَا مِنكُم مِّنۡ أَحَدٍ عَنۡهُ حَٰجِزِينَ 
و هيچ يك از شما را توان آن نبود كه مانع شود.
48وَإِنَّهُۥ لَتَذۡكِرَةٌ لِّلۡمُتَّقِينَ 
و قرآن براى پرهيزگاران پندى است.
حاقهفهرست قرآن
52آیه
مکیRevelation
46آیه

ترجمه — حاقه 46

سوره آیه 46/52 — حاقه الحاقة (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: حاقه گوش دهید, حاقه ترجمه, حاقه mp3, حاقه pdf. آیه 44–48. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید