یوسف · 108/111
ترجمه آوانگاری — یوسف
قُلْ هَٰذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ ۚ عَلَىٰ بَصِيرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِي ۖ وَسُبْحَانَ اللَّهِ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ ۝١٠٨
Qul haazihee sabeeleee ad`ooo ilal laah; `alaa baseera tin ana wa manit taba`anee wa Subhaanal laahi wa maaa ana minal mushrikeen
📖 معنای فارسی
بگو: اين راه من است. من و پيروانم، همگان را در عين بصيرت به سوى خدا مى‌خوانيم. منزه است خدا و من از مشركان نيستم.
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • سَبِیلِی: راه و روش من.
  • بَصِیرَةٍ: آگاهی، یقین و حجت روشن.
  • سُبْحَانَ اللهِ: پاک دانستن خداوند از هر نقص و عیب و شریک.

تفسیر آیه:

ای پیامبر! به همه مردم بگو: این راه من است؛ راهی که بر آن هستم و مردم را به آن دعوت میکنم. من با آگاهی کامل و یقین روشن، مردم را به سوی خداوند یگانه فرا میخوانم و عبادت را تنها برای او میدانم. نه تنها من چنین هستم، بلکه پیروان من نیز که از من تبعیت کرده و به راه من رفتهاند، همین دعوت را ادامه میدهند و با بصیرت و آگاهی، مردم را به توحید و یکتاپرستی فرا میخوانند.

سپس خداوند را از هر آنچه که به او نسبت داده میشود، مانند داشتن شریک و همتا، منزّه و پاک میدانم و اعلام میکنم که من هرگز از مشرکان نیستم؛ بلکه از موحّدان و یکتاپرستان خالص هستم که هیچ شریکی برای خداوند قائل نمیشوند.

فواید و پیامهای آیه:

  1. دعوت به خدا باید بر پایه آگاهی و یقین باشد، نه تقلید کورکورانه؛ هر مسلمانی باید با شناخت و بصیرت، دیگران را به سوی حق دعوت کند.
  2. دعوت به دین، وظیفه همه پیروان پیامبر است، نه تنها علما و رهبران؛ هر فردی که به راه حق هدایت شده، مسئولیت دارد دیگران را نیز به این راه فرا بخواند.
  3. پاک دانستن خداوند از هر شریک و نقص، اساس دین است؛ انسان با تنزیه خداوند، دل خود را از هرگونه شرک و کجاندیشی پاک میکند و به توحید خالص میرسد.
  4. اعلام بیزاری از شرک، نشانه صداقت در ایمان است؛ مؤمن واقعی نه تنها به خدا ایمان دارد، بلکه آشکارا از هرگونه شرک و بتپرستی اعلام برائت میکند.
  5. این آیه درس استقامت و شجاعت در بیان حق است؛ پیامبر با صراحت و بدون ترس، راه خود را معرفی میکند و این الگویی برای همه مسلمانان است که در دفاع از حق، شجاع و استوار باشند.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 106-110 — یوسف

106وَمَا يُؤْمِنُ أَكْثَرُهُم بِاللَّهِ إِلَّا وَهُم مُّشْرِكُونَ
و بيشترشان به خدا ايمان نياورند بلكه همچنان مشركند.
107أَفَأَمِنُوا أَن تَأْتِيَهُمْ غَاشِيَةٌ مِّنْ عَذَابِ اللَّهِ أَوْ تَأْتِيَهُمُ السَّاعَةُ بَغْتَةً وَهُمْ لَا يَشْعُرُونَ
آيا پندارند كه ايمنى يافته‌اند از اينكه عقوبتى عام از عذاب خدا آنها را فروگيرد يا قيامت به ناگاه فرا رسد، بى‌آنكه خبردار شوند؟
108قُلْ هَٰذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ ۚ عَلَىٰ بَصِيرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِي ۖ وَسُبْحَانَ اللَّهِ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ
بگو: اين راه من است. من و پيروانم، همگان را در عين بصيرت به سوى خدا مى‌خوانيم. منزه است خدا و من از مشركان نيستم.
109وَمَا أَرْسَلْنَا مِن قَبْلِكَ إِلَّا رِجَالًا نُّوحِي إِلَيْهِم مِّنْ أَهْلِ الْقُرَىٰ ۗ أَفَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَيَنظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ ۗ وَلَدَارُ الْآخِرَةِ خَيْرٌ لِّلَّذِينَ اتَّقَوْا ۗ أَفَلَا تَعْقِلُونَ
و ما پيش از تو به رسالت نفرستاديم مگر مردانى را از مردم قريه‌ها كه به آنها وحى مى‌كرديم. آيا در روى زمين نمى‌گردند تا بنگرند كه پايان كار پيشينيانشان چه بوده است؟ و سراى آخرت پرهيزگاران را بهتر است، چرا نمى‌انديشيد؟
110حَتَّىٰ إِذَا اسْتَيْأَسَ الرُّسُلُ وَظَنُّوا أَنَّهُمْ قَدْ كُذِبُوا جَاءَهُمْ نَصْرُنَا فَنُجِّيَ مَن نَّشَاءُ ۖ وَلَا يُرَدُّ بَأْسُنَا عَنِ الْقَوْمِ الْمُجْرِمِينَ
چون پيامبران نوميد شدند و چنان دانستند كه آنها را تكذيب مى‌كنند، ياريشان كرديم و هر كه را كه خواستيم نجات داديم و عذاب ما از مردم گنهكار بازگردانيده نشود.
یوسففهرست قرآن
111آیه
مکیRevelation
108آیه

ترجمه — یوسف 108

سوره یوسف آیه 108 - خواندن, گوش دهید, ترجمه, فارسی : بگو: اين راه من است. من و پيروانم، همگان را…

سوره آیه 108/111 — یوسف يوسف (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: یوسف گوش دهید, یوسف ترجمه, یوسف mp3, یوسف pdf. آیه 106–110. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید