زخرف · 50/89
ترجمه آوانگاری — زخرف
فَلَمَّا كَشَفْنَا عَنْهُمُ الْعَذَابَ إِذَا هُمْ يَنكُثُونَ ۝٥٠
Falammaa kashafnaa `anhumul `azaaba izaa hum yankusoon
📖 معنای فارسی
چون عذاب را از آنها برداشتيم، پيمان خود را شكستند.

🎧 گوش دهید
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • کَشَفْنَا: برطرف کردیم، برداشتیم.
  • الْعَذَابَ: عذاب، مجازات الهی.
  • یَنکُثُونَ: پیمانشکنی میکنند، عهد خود را میشکنند.

تفسیر آیه:

هنگامی که موسی علیهالسلام به درگاه خداوند دعا کرد و ما به خاطر درخواست او عذاب را از قوم فرعون برطرف کردیم، آنها به جای شکرگزاری و ایمانآوردن، باز به سرکشی و کفر خود ادامه دادند و پیمانی را که با خدا و موسی بسته بودند شکستند. آنها وعده داده بودند که اگر عذاب برداشته شود، ایمان میآورند، اما به محض رهایی از بلا، عهدشکنی کردند و بر گمراهی خود اصرار ورزیدند. این رفتار نشاندهنده روحیه لجاجت و عناد آنان بود که هیچ درس عبرتی از این بلاها نگرفتند.

فواید و پیامهای آیه:

  • عهدشکنی و پیمانشکنی از صفات نکوهیدهای است که انسان را از رحمت خدا دور میکند و نشانه عدم صداقت در ایمان است.
  • خداوند بارها بندگان را با سختیها و بلاها آزمایش میکند تا به سوی او بازگردند، اما کسانی که در برابر این نشانهها لجاجت کنند، شایسته عذاب بزرگتر خواهند بود.
  • مؤمن باید در خوشی و سختی بر عهد خود با خدا پایدار بماند و تنها در زمان گرفتاری به یاد خدا نباشد؛ چرا که ایمان واقعی، ثبات و پایداری در همه حالات است.
  • این آیه هشداری است برای همه انسانها که از فرصتهای دادهشده برای توبه و بازگشت استفاده کنند و مغرور به مهلت الهی نشوند، زیرا عذاب خداوند برای کسانی که پیمانشکنی میکنند، حتمی است.


📜 آیه 48-52 — زخرف

48وَمَا نُرِيهِم مِّنْ آيَةٍ إِلَّا هِيَ أَكْبَرُ مِنْ أُخْتِهَا ۖ وَأَخَذْنَاهُم بِالْعَذَابِ لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ
و هر معجزه‌اى كه به آنها نشان داديم از معجزه ديگر عظيم‌تر بود. آنگاه همه را به عذاب گرفتار كرديم، باشد كه بازگردند.
49وَقَالُوا يَا أَيُّهَ السَّاحِرُ ادْعُ لَنَا رَبَّكَ بِمَا عَهِدَ عِندَكَ إِنَّنَا لَمُهْتَدُونَ
گفتند: اى جادوگر، پروردگارت را با آن عهدى كه با تو نهاده است براى ما بخوان كه ما هدايت‌شدگانيم.
50فَلَمَّا كَشَفْنَا عَنْهُمُ الْعَذَابَ إِذَا هُمْ يَنكُثُونَ
چون عذاب را از آنها برداشتيم، پيمان خود را شكستند.
51وَنَادَىٰ فِرْعَوْنُ فِي قَوْمِهِ قَالَ يَا قَوْمِ أَلَيْسَ لِي مُلْكُ مِصْرَ وَهَٰذِهِ الْأَنْهَارُ تَجْرِي مِن تَحْتِي ۖ أَفَلَا تُبْصِرُونَ
فرعون در ميان مردمش ندا داد كه: اى قوم من، آيا پادشاهى مصر و اين جويباران كه از زير پاى من جارى هستند از آن من نيستند؟ آيا نمى‌بينيد؟
52أَمْ أَنَا خَيْرٌ مِّنْ هَٰذَا الَّذِي هُوَ مَهِينٌ وَلَا يَكَادُ يُبِينُ
آيا من بهترم يا اين مرد خوار ذليل كه درست سخن‌گفتن نتواند؟
زخرففهرست قرآن
89آیه
مکیRevelation
50آیه

ترجمه — زخرف 50

سوره زخرف آیه 50 - خواندن, گوش دهید, ترجمه, فارسی : چون عذاب را از آنها برداشتيم، پيمان خود را شكستند.

سوره آیه 50/89 — زخرف الزخرف (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: زخرف گوش دهید, زخرف ترجمه, زخرف mp3, زخرف pdf. آیه 48–52. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید