Meal — Tafsir
Kelime Anlamları:
- تَوَفَّى: canını almak, ruhunu kabzetmek.
- يَضْرِبُونَ: vuruyorlar, darbediyorlar.
- وُجُوهَهُمْ: yüzlerini.
- أَدْبَارَهُمْ: arkalarını, sırtlarını.
- الْحَرِيقِ: yakıp kavuran, çok şiddetli yakan ateş.
Tefsir:
Ey Resul! O kâfirlerin canlarını meleklerin nasıl aldığını bir görebilseydin! Melekler, onların yüzlerine ve sırtlarına vurarak ruhlarını zorla ve şiddetle çekip alırlar. Onlar kaçmaya çalıştıkça melekler arkalarından, yüzlerine döndüklerinde ise önlerinden vururlar. Bu sırada onlara: "Tadın şu yakıp kavuran azabı!" derler. Ey Peygamber! Eğer bu dehşet verici manzaraya şahit olsaydın, gerçekten büyük ve korkunç bir olaya tanıklık etmiş olurdun.
Bu ayet, Bedir Savaşı'ndaki kâfirlerin durumunu anlatmakla birlikte, hükmü geneldir ve kıyamete kadar küfür üzere ölen her kâfiri kapsar. Melekler, Allah'a ortak koşan ve O'nun elçilerini yalanlayan herkesin canını böyle şiddetli bir şekilde alacaktır. Bu, onların dünyadaki azgınlıklarının ve inatlarının bir karşılığıdır.
Bu tablo, Allah'ın azabının ne kadar şiddetli olduğunu ve O'na isyan edenlerin akıbetinin ne kadar acı olacağını gözler önüne sermektedir. Mümin kardeşim! Bu ayet bize, Allah'ın emirlerine uymanın ve O'nun rızasını kazanmanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatır. Dünya hayatı geçicidir; asıl olan ahiret hayatıdır. Orada Allah'ın rahmetine kavuşanlar kurtuluşa erenlerdir. Rabbimizin azabından korkalım, rahmetine sığmalım ve O'nun sevgili kulları olmaya gayret edelim. Unutmayalım ki, Allah'ın azabı da, rahmeti de çok büyüktür. Bizler, O'nun rahmetini uman ve azabından sakınan kullar olalım.
📜 Ayet 48-52 — Enfâl Suresi
Meal — Enfâl 50
Enfâl Suresi Ayet 50 - Oku, Dinle, Meal, Türkçe : Melekler, inkar edenlerin yüzlerine ve sırtlarına vurarak, "Yakıcı azabı tadın,…Sûre Ayet 50/75 — Enfâl Suresi الأنفال (Medeni). Oku Dinle Meal (Türkçe). Dinle: Enfâl Suresi Dinle, Enfâl Suresi Meal, Enfâl Suresi mp3, Enfâl Suresi pdf. Ayet 48–52. Türkçe Anlam: Azərbaycan.
Bizim için dua et, teşekkürler










