At-Takwir · 21/29
Terjemahan Transliterasi — At-Takwir
مُّطَاعٍ ثَمَّ أَمِينٍ ۝٢١
Mutaa`in samma ameen
📖 Dalam Bahasa Melayu
Yang ditaati di sana (dalam kalangan malaikat), lagi dipercayai.

🎧 Dengar


📜 Ayat 19-23 — At-Takwir

19إِنَّهُ لَقَوْلُ رَسُولٍ كَرِيمٍ
Sebenarnya Al-Quran itu, sungguh-sungguh Kalamullah (yang disampaikan oleh Jibril) Utusan yang mulia,
20ذِي قُوَّةٍ عِندَ ذِي الْعَرْشِ مَكِينٍ
Yang kuat gagah, lagi berkedudukan tinggi di sisi Allah yang mempunyai Arasy,
21مُّطَاعٍ ثَمَّ أَمِينٍ
Yang ditaati di sana (dalam kalangan malaikat), lagi dipercayai.
22وَمَا صَاحِبُكُم بِمَجْنُونٍ
Dan sebenarnya sahabat kamu (Nabi Muhammad) itu (wahai golongan yang menentang Islam), bukanlah ia seorang gila (seperti yang kamu tuduh);
23وَلَقَدْ رَآهُ بِالْأُفُقِ الْمُبِينِ
Dan (Nabi Muhammad yakin bahawa yang disampaikan kepadanya ialah wahyu dari Tuhan, kerana) demi sesungguhnya! Nabi Muhammad telah mengenal dan melihat Jibril di kaki langit yang nyata.
At-TakwirIndeks Al-Quran
29Ayat
MakkiyahRevelation
21Ayat

Terjemahan — At-Takwir 21

Surah At-Takwir Ayat 21 - Baca, Dengar, Terjemahan, Melayu : Yang ditaati di sana (dalam kalangan malaikat), lagi dipercayai.

Surah Ayat 21/29 — At-Takwir التكوير (Makkiyah). Baca Dengar Terjemahan (Melayu). Dengar: At-Takwir Dengar, At-Takwir Terjemahan, At-Takwir mp3, At-Takwir pdf. Ayat 19–23. Dalam Bahasa Melayu: Bahasa Indonesia.




Al-Quran


Tuesday, August 18, 2026

Jangan lupakan kami dalam doa baik anda