طه · 103/135
ترجمه آوانگاری — طه
يَتَخَافَتُونَ بَيْنَهُمْ إِن لَّبِثْتُمْ إِلَّا عَشْرًا ۝١٠٣
Yatakhaafatoona bainahum il labistum illaa `ashraa
📖 معنای فارسی
آهسته با هم سخن مى‌گويند كه ده روز بيش نيارميده‌ايد.
📜

ترجمه — Tafsir

معانی واژگان:

  • یَتَخافَتُونَ: با یکدیگر آهسته و پنهانی سخن می‌گویند، به گونه‌ای که صدایشان به گوش دیگران نرسد.
  • لَبِثْتُمْ: درنگ کردید و ماندید.
  • عَشْرًا: ده روز یا ده شب.

تفسیر آیه:

در آن روز هولناک قیامت، مردم از شدت وحشت و هراس، با صدایی آهسته و پنهانی با یکدیگر سخن می‌گویند و می‌گویند: «شما در دنیا جز ده روز درنگ نکرده‌اید.» آنان به دلیل سختی و طولانی بودن روز قیامت، مدت توقف خود را در دنیا بسیار کوتاه می‌پندارند و حتی آن را به ده روز یا ده شب محدود می‌کنند. این سخن نشان‌دهنده آن است که عمر دنیا در برابر آخرت، بسیار ناچیز و کوتاه است و انسان‌ها در آن روز، تمام مدت زندگی دنیوی خود را فراموش کرده و آن را لحظه‌ای بیش نمی‌دانند. این گفتگوی پنهانی، بیانگر عمق ندامت و حسرت آنان از کوتاهی عمری است که در غفلت و گناه سپری کرده‌اند.

فواید و پیام‌های آیه:

  • دنیا با تمام طول و درازای خود، در برابر آخرت و جاودانگی آن، بسیار کوتاه و زودگذر است؛ پس عاقلانه نیست که انسان برای این زندگی کوتاه، سعادت ابدی خود را فدا کند.
  • در قیامت، انسان‌ها به کوتاهی عمر خود پی می‌برند و حسرت می‌خورند که چرا از این فرصت اندک برای توشه برداشتن برای آخرت استفاده نکرده‌اند.
  • این آیه ما را به هوشیاری و بیداری دعوت می‌کند که از لحظه‌لحظه عمر خود بهره ببریم و آن را در راه رضای خدا و اعمال صالح صرف کنیم، تا در آن روز پشیمان نباشیم.
  • ترس و وحشت قیامت چنان است که انسان‌ها حتی جرئت سخن گفتن با صدای بلند را ندارند و با پچ‌پچ با یکدیگر گفتگو می‌کنند؛ پس باید برای آن روز بزرگ آماده شد و به رحمت و مغفرت الهی پناه برد.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 101-105 — طه

101خَالِدِينَ فِيهِ ۖ وَسَاءَ لَهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ حِمْلًا
در آن كار همواره بمانند. و بار روز قيامت برايشان بار بدى است.
102يَوْمَ يُنفَخُ فِي الصُّورِ ۚ وَنَحْشُرُ الْمُجْرِمِينَ يَوْمَئِذٍ زُرْقًا
روزى كه در صور دميده شود و مجرمان را در آن روز، كبودچشم گرد مى‌آوريم.
103يَتَخَافَتُونَ بَيْنَهُمْ إِن لَّبِثْتُمْ إِلَّا عَشْرًا
آهسته با هم سخن مى‌گويند كه ده روز بيش نيارميده‌ايد.
104نَّحْنُ أَعْلَمُ بِمَا يَقُولُونَ إِذْ يَقُولُ أَمْثَلُهُمْ طَرِيقَةً إِن لَّبِثْتُمْ إِلَّا يَوْمًا
ما به گفتار آنان آگاه‌تريم آنگاه كه نيكوروشترين آنها مى‌گويد: جز يك روز نيارميده‌ايد.
105وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الْجِبَالِ فَقُلْ يَنسِفُهَا رَبِّي نَسْفًا
تو را از كوه‌ها مى‌پرسند. بگو: پروردگار من همه را پراكنده مى‌سازد.
طهفهرست قرآن
135آیه
مکیRevelation
103آیه

ترجمه — طه 103

سوره طه آیه 103 - خواندن, گوش دهید, ترجمه, فارسی : آهسته با هم سخن مى‌گويند كه ده روز بيش نيارميده‌ايد.

سوره آیه 103/135 — طه طه (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: طه گوش دهید, طه ترجمه, طه mp3, طه pdf. آیه 101–105. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید