شعرا · 59/227
ترجمه آوانگاری — شعرا
كَذَٰلِكَ وَأَوْرَثْنَاهَا بَنِي إِسْرَائِيلَ ۝٥٩
Kazaalika wa awrasnaahaa Baneee Israaa`eel
📖 معنای فارسی
بدين سان همه را به بنى اسرائيل وا گذاشتيم.
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • کَذَٰلِكَ: اینچنین، همانگونه که بیان شد.
  • أَوْرَثْنَاهَا: آن را به ارث دادیم و در اختیار کسی قرار دادیم.
  • بَنِی إِسْرَائِیلَ: فرزندان یعقوب (علیهالسلام) که قوم موسی (علیهالسلام) بودند.

تفسیر آیه:

خداوند متعال در آیات پیشین، نعمتهای فراوانی را که به فرعون و قومش داده بود (باغها، چشمهها، گنجینهها و خانههای زیبا) یادآوری کرده و سپس بیان میکند که چگونه آنان را از همهی این نعمتها بیرون راند و هلاکشان کرد. در این آیه میفرماید: «اینچنین بود سرنوشت آنان؛ و ما این نعمتها و سرزمینها را پس از هلاکت فرعونیان، به بنیاسرائیل به ارث دادیم.»

به عبارت روشنتر، خداوند پس از غرق شدن فرعون و لشکرش در دریا، بنیاسرائیل را که قرنها تحت ستم و بردگی آنان بودند، نجات داد و آنان را به سرزمین مصر بازگرداند و اموال، خانهها و امکانات فرعونیان را در اختیارشان قرار داد. همچنین در روایات آمده است که خداوند آنان را به سرزمین شام نیز وارد کرد و نعمتهای فراوانی به آنان عطا فرمود. این واقعه نشاندهندهی سنت الهی است که مستضعفان را وارث مستکبران میگرداند و وعدهی خداوند به بندگان صالح خود را تحقق میبخشد.

فواید و پیامهای آیه:

  • این آیه یادآور قدرت مطلق خداوند است که میتواند ظالمان را ذلیل و مظلومان را عزیز گرداند؛ پس هیچ ظالمی در برابر ارادهی الهی پایدار نخواهد ماند.
  • سنت الهی بر این جاری است که زمین و نعمتهای آن به بندگان صالح و شایسته به ارث برسد؛ این وعدهی خداوند در قرآن، مایهی امیدواری مسلمانان در برابر ستمگران است.
  • نجات بنیاسرائیل و ارثبردن آنان از فرعونیان، نشانهای از لطف خداوند به مؤمنان صبور است؛ پس صبر و استقامت در برابر سختیها، سرانجام به پیروزی و عزت میانجامد.
  • این آیه به انسان میآموزد که دلبستگی به اموال و امکانات دنیوی نباید او را به طغیان و سرکشی بکشاند، زیرا همهی اینها به فرمان خداوند از دست میرود و به دیگران منتقل میشود.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 57-61 — شعرا

57فَأَخْرَجْنَاهُم مِّن جَنَّاتٍ وَعُيُونٍ
پس ايشان را از باغها و چشمه‌سارها بيرون كرديم،
58وَكُنُوزٍ وَمَقَامٍ كَرِيمٍ
و از گنجها و خانه‌هاى نيكو،
59كَذَٰلِكَ وَأَوْرَثْنَاهَا بَنِي إِسْرَائِيلَ
بدين سان همه را به بنى اسرائيل وا گذاشتيم.
60فَأَتْبَعُوهُم مُّشْرِقِينَ
فرعونيان به هنگام برآمدن آفتاب از پى آنها رفتند.
61فَلَمَّا تَرَاءَى الْجَمْعَانِ قَالَ أَصْحَابُ مُوسَىٰ إِنَّا لَمُدْرَكُونَ
چون آن دو گروه يكديگر را ديدند، ياران موسى گفتند: گرفتار آمديم.
شعرافهرست قرآن
227آیه
مکیRevelation
59آیه

ترجمه — شعرا 59

سوره شعرا آیه 59 - خواندن, گوش دهید, ترجمه, فارسی : بدين سان همه را به بنى اسرائيل وا گذاشتيم.

سوره آیه 59/227 — شعرا الشعراء (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: شعرا گوش دهید, شعرا ترجمه, شعرا mp3, شعرا pdf. آیه 57–61. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید