شعرا · 114/227
ترجمه آوانگاری — شعرا
وَمَا أَنَا بِطَارِدِ الْمُؤْمِنِينَ ۝١١٤
Wa maaa ana bitaaridil mu`mineen
📖 معنای فارسی
و من مؤمنان را طرد نمى‌كنم.
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • بِطَارِدِ: طردکننده، راننده و دورکننده.
  • الْمُؤْمِنِینَ: کسانی که به دعوت پیامبر ایمان آوردهاند.

تفسیر آیه:

خداوند متعال در این آیه، پاسخ پیامبرش حضرت نوح (علیهالسلام) را به مشرکان و سرکشان قومش بیان میکند. آنان از نوح خواسته بودند که مؤمنان فقیر و ضعیف را از خود براند تا آنان به او ایمان بیاورند و در مجلس او حاضر شوند. اما نوح (علیهالسلام) با قاطعیت اعلام میکند که من هرگز کسانی را که به دعوتم ایمان آوردهاند، طرد نخواهم کرد و از خود دور نخواهم ساخت؛ هرچند که از نظر مالی و اجتماعی در سطح پایینی باشند. او تأکید میکند که ایمان آنان به خداوند، ملاک ارزش و کرامت آنان است، نه ثروت یا مقامشان. نوح (علیهالسلام) خود را تنها بیمدهندهای روشنگر میداند که وظیفهای جز ابلاغ پیام الهی ندارد و هرگز برای جلب رضایت مشرکان، مؤمنان را از خود نمیراند.

فواید و پیامهای آیه:

  1. برابری مؤمنان در برابر خداوند: در اسلام، هیچکس به دلیل فقر یا ضعف اجتماعی از جایگاه ایمانیاش کاسته نمیشود؛ ملاک برتری فقط تقوا و ایمان است.
  2. استقامت در برابر فشارها: پیامبران الهی هرگز برای جلب رضایت مخالفان، از اصول و یاران مؤمن خود دست نمیکشند؛ این درس بزرگی برای همه مسلمانان است.
  3. احترام به مؤمنان: مؤمنان، هرچند فقیر و مستضعف باشند، شایسته تکریم و همراهی هستند و نباید آنان را از خود راند.
  4. اخلاص در دعوت: دعوت به حق نباید وابسته به خواستههای مردم یا منافع دنیوی باشد؛ بلکه باید خالصانه برای رضای خدا انجام شود.
  5. محبت به مؤمنان: این آیه مسلمانان را به مهربانی و انس با مؤمنان حقیقی ترغیب میکند و نشان میدهد که ایمان، پیوندی فراتر از تفاوتهای طبقاتی و اجتماعی است.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 112-116 — شعرا

112قَالَ وَمَا عِلْمِي بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
گفت: دانش من به كارهايى كه مى‌كنند نمى‌رسد.
113إِنْ حِسَابُهُمْ إِلَّا عَلَىٰ رَبِّي ۖ لَوْ تَشْعُرُونَ
اگر مى‌فهميد، حسابشان تنها با پروردگار من است.
114وَمَا أَنَا بِطَارِدِ الْمُؤْمِنِينَ
و من مؤمنان را طرد نمى‌كنم.
115إِنْ أَنَا إِلَّا نَذِيرٌ مُّبِينٌ
جز بيم‌دهنده‌اى آشكار نيستم.
116قَالُوا لَئِن لَّمْ تَنتَهِ يَا نُوحُ لَتَكُونَنَّ مِنَ الْمَرْجُومِينَ
گفتند: اى نوح، اگر بس نكنى، سنگسار مى‌شوى.
شعرافهرست قرآن
227آیه
مکیRevelation
114آیه

ترجمه — شعرا 114

سوره شعرا آیه 114 - خواندن, گوش دهید, ترجمه, فارسی : و من مؤمنان را طرد نمى‌كنم.

سوره آیه 114/227 — شعرا الشعراء (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: شعرا گوش دهید, شعرا ترجمه, شعرا mp3, شعرا pdf. آیه 112–116. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید