شعرا · 198/227
ترجمه آوانگاری — شعرا
وَلَوْ نَزَّلْنَاهُ عَلَىٰ بَعْضِ الْأَعْجَمِينَ ۝١٩٨
Wa law nazzalnaahu `alaa ba`dil a`jameen
📖 معنای فارسی
اگر آن را بر يكى از عجمان نازل كرده بوديم،
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • الأعجمین: جمع «أعجم»، به معنای کسی که زبانش عربی نیست و به زبان دیگری سخن میگوید، حتی اگر عرب نژاد باشد.

تفسیر آیه:

خداوند متعال در این آیه میفرماید: و اگر ما این قرآن را بر برخی از غیرعربها (کسانی که زبانشان عربی نیست) نازل میکردیم، باز هم مشرکان قریش به آن ایمان نمیآوردند و بهانههای تازهای میتراشیدند. زیرا مشکل آنان در فهم و درک حقایق قرآن نبود، بلکه مشکل اصلی در عناد و لجاجت آنان بود. آنان به دنبال بهانهای بودند تا حق را نپذیرند؛ اگر قرآن به زبان عربی بر پیامبری عرب نازل میشد، میگفتند: «چرا بر غیرعرب نازل نشده است؟» و اگر بر غیرعرب نازل میشد، باز هم بهانه میگرفتند و آن را نمیپذیرفتند.

این آیه در ادامه آیات قبل است که مشرکان میگفتند: «چرا این قرآن بر مردی بزرگ از یکی از دو شهر (مکه و طائف) نازل نشده است؟» خداوند در پاسخ میفرماید: حتی اگر قرآن بر فردی غیرعرب نازل میشد و آن فرد آن را به زبان عربی فصیح برای آنان میخواند، باز هم ایمان نمیآوردند، زیرا مشکل آنان نه در زبان و نه در شخص نازلکننده، بلکه در دلها و ارادههای آنان بود که از پذیرش حق سرباز میزدند.

فواید و پیامهای آیه:

  1. بهانهجویی، خصلت دشمنان حق است: کسانی که اراده پذیرش حق را ندارند، همیشه بهانهای برای رد کردن آن پیدا میکنند؛ اگر یک بهانه برطرف شود، بهانه دیگری میآورند.
  2. هدایت، توفیق الهی است: ایمان آوردن تنها به دلایل عقلی و منطقی نیست، بلکه نیازمند توفیق الهی و پاکی دل است؛ کسانی که دلهایشان آلوده به گناه و تکبر است، از هدایت محروم میمانند.
  3. قرآن، معجزهای جاودان: نزول قرآن به زبان عربی فصیح، خود نشانهای از اعجاز الهی است؛ زیرا هیچکس نتوانسته است مانند آن را بیاورد، و این خود دلیلی بر حقانیت آن است.
  4. عدالت خداوند در انتخاب پیامبر: خداوند حکیم، پیامبر را از میان خود عربها برگزید تا رسالتش به بهترین شکل به آنان برسد؛ این نشانه لطف و حکمت الهی است.
  5. مؤمن نباید بهانهجوی باشد: انسان مؤمن باید با دلی باز و آماده، حق را بپذیرد و از هرگونه بهانهجویی و لجاجت که صفت کافران است، دوری کند.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 196-200 — شعرا

196وَإِنَّهُ لَفِي زُبُرِ الْأَوَّلِينَ
و آن در نوشته‌هاى پيشينيان نيز هست.
197أَوَلَمْ يَكُن لَّهُمْ آيَةً أَن يَعْلَمَهُ عُلَمَاءُ بَنِي إِسْرَائِيلَ
آيا اين نشانه برايشان بسنده نيست كه علماى بنى‌اسرائيل از آن آگاهند؟
198وَلَوْ نَزَّلْنَاهُ عَلَىٰ بَعْضِ الْأَعْجَمِينَ
اگر آن را بر يكى از عجمان نازل كرده بوديم،
199فَقَرَأَهُ عَلَيْهِم مَّا كَانُوا بِهِ مُؤْمِنِينَ
و بر ايشان مى‌خواندش، بدان ايمان نمى‌آوردند.
200كَذَٰلِكَ سَلَكْنَاهُ فِي قُلُوبِ الْمُجْرِمِينَ
بدين‌سان قرآن را در دلهاى مجرمان راه داديم.
شعرافهرست قرآن
227آیه
مکیRevelation
198آیه

ترجمه — شعرا 198

سوره شعرا آیه 198 - خواندن, گوش دهید, ترجمه, فارسی : اگر آن را بر يكى از عجمان نازل كرده بوديم،

سوره آیه 198/227 — شعرا الشعراء (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: شعرا گوش دهید, شعرا ترجمه, شعرا mp3, شعرا pdf. آیه 196–200. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید