حجر · 15/99
ترجمه آوانگاری — حجر
لَقَالُوا إِنَّمَا سُكِّرَتْ أَبْصَارُنَا بَلْ نَحْنُ قَوْمٌ مَّسْحُورُونَ ۝١٥
Laqaaloo innamaa sukkirat absaarunaa bal nahnu qawmum mashooroon
📖 معنای فارسی
گويند: چشمان ما را جادو كرده‌اند، بلكه ما مردمى جادوزده هستيم.
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • سُکِّرَتْ: بسته و مسدود شد، یا دچار اختلال و سحر شد.
  • مَسْحُورُونَ: جادو شدگان، کسانی که عقل و دیدشان تحت تأثیر سحر قرار گرفته است.

تفسیر آیه:

خداوند متعال در این آیه میفرماید که اگر ما درِ آسمان را بر روی کافران بگشاییم و آنها پیوسته به بالا صعود کنند تا عجایب ملکوت آسمان را با چشم خود ببینند، باز هم ایمان نمیآورند و در برابر این معجزهٔ آشکار، بهانهجویی میکنند. آنها میگویند: «چشمان ما بسته و مسحور شده است و آنچه میبینیم واقعیت ندارد؛ بلکه ما گروهی هستیم که جادو شدهایم و محمد (صلیاللهعلیهوسلم) ما را سحر کرده است.» این سخن نشاندهندهٔ لجاجت و عناد شدید آنان است؛ زیرا حتی با مشاهدهٔ معجزات آشکار، به جای تسلیم شدن در برابر حق، آن را به سحر و جادو نسبت میدهند و از پذیرش حقیقت سرباز میزنند. این آیه بیانگر آن است که کفر و انکار، ریشهای در دلهای آنان دوانده و هیچ معجزهای نمیتواند آنها را هدایت کند، مگر آنکه خداوند بخواهد.

فواید و پیامهای آیه:

  • انسانِ لجوج و عنود، حتی با دیدن روشنترین معجزات نیز ایمان نمیآورد؛ بنابراین هدایت تنها به دست خداست و پیامبران فقط وظیفهٔ ابلاغ دارند.
  • این آیه نشان میدهد که دلهای سخت و آلوده به گناه، توانایی درک حقایق را از دست میدهند و به جای عبرت گرفتن، به انکار و بهانهجویی روی میآورند.
  • برای مؤمنان، این درس را دارد که در برابر انکار و تکذیب مخالفان، صبور باشند و بدانند که رسالتشان فقط ابلاغ است و نتیجهٔ هدایت با خداست.
  • همچنین انسان را به تواضع در برابر حق دعوت میکند تا با دیدن نشانههای الهی، زودتر تسلیم شود و از سرنوشت تلخ کافران عبرت بگیرد.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 13-17 — حجر

13لَا يُؤْمِنُونَ بِهِ ۖ وَقَدْ خَلَتْ سُنَّةُ الْأَوَّلِينَ
به آن ايمان نمى‌آورند و سنت پيشينيان چنين بوده است.
14وَلَوْ فَتَحْنَا عَلَيْهِم بَابًا مِّنَ السَّمَاءِ فَظَلُّوا فِيهِ يَعْرُجُونَ
اگر بر ايشان از آسمان درى بگشاييم كه از آن بالا روند،
15لَقَالُوا إِنَّمَا سُكِّرَتْ أَبْصَارُنَا بَلْ نَحْنُ قَوْمٌ مَّسْحُورُونَ
گويند: چشمان ما را جادو كرده‌اند، بلكه ما مردمى جادوزده هستيم.
16وَلَقَدْ جَعَلْنَا فِي السَّمَاءِ بُرُوجًا وَزَيَّنَّاهَا لِلنَّاظِرِينَ
و هرآينه در آسمان برجهايى آفريديم و براى بينندگانشان بياراستيم.
17وَحَفِظْنَاهَا مِن كُلِّ شَيْطَانٍ رَّجِيمٍ
و از هر شيطان رجيمى حفظشان كرديم.
حجرفهرست قرآن
99آیه
مکیRevelation
15آیه

ترجمه — حجر 15

سوره حجر آیه 15 - خواندن, گوش دهید, ترجمه, فارسی : گويند: چشمان ما را جادو كرده‌اند، بلكه ما مردمى جادوزده…

سوره آیه 15/99 — حجر الحجر (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: حجر گوش دهید, حجر ترجمه, حجر mp3, حجر pdf. آیه 13–17. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید