شعرا · 44/227
ترجمه آوانگاری — شعرا
فَأَلْقَوْا حِبَالَهُمْ وَعِصِيَّهُمْ وَقَالُوا بِعِزَّةِ فِرْعَوْنَ إِنَّا لَنَحْنُ الْغَالِبُونَ ۝٤٤
Fa alqaw hibaalahum wa `isiyyahum wa qaaloo bi`izzati Fir`awna innaa lanahnul ghaaliboon
📖 معنای فارسی
آنان ريسمانها و چوبهاى خود بيفكندند و گفتند: به عزت فرعون كه ما پيروز شديم.
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • حِبَالَهُمْ: ریسمانها و طنابهایشان.
  • عِصِیَّهُمْ: چوبدستیهایشان (جمع عَصا).
  • بِعِزَّةِ فِرْعَوْنَ: به قدرت و شوکت فرعون سوگند یاد کردند.

تفسیر آیه:

ساحرانِ فرعون پس از آنکه موسی علیهالسلام آنان را از نیرنگشان برحذر داشت و هشدار داد که خداوند نقشههایشان را باطل خواهد کرد، با کمالِ غرور و اعتماد به نفس، طنابها و چوبدستیهای خود را به میدان افکندند. آنگاه که این وسایل را رها کردند، به چشم مردم به صورت مارهای عظیم و جنبندهای درآمدند که به سرعت حرکت میکردند. این صحنه چنان هولناک بود که ترس و وحشت بر دلهای حاضران چیره شد. ساحران نیز برای آنکه بر هیبت و اقتدار خود بیفزایند و دلِ فرعون و اطرافیانش را به دست آورند، با صدای بلند و سوگند به عزت و شوکت فرعون گفتند: «به قدرت فرعون سوگند که ما قطعاً پیروزیم و موسی را شکست خواهیم داد.» این سخن نشاندهندهی نهایت تکبر و غفلت آنان از قدرت الهی بود؛ چرا که آنها به جای توکل بر خدا، به عظمت یک پادشاه زمینی پناه بردند و پیروزی را از آنِ خود دانستند، غافل از آنکه ارادهی خداوند بر هر چیزی چیره است.

فواید و پیامهای آیه:

  • انسان مؤمن هرگز نباید به قدرتهای مادی و ظاهریِ دیگران دل ببندد یا از آنها هراس به دل راه دهد؛ چرا که عزت و پیروزی حقیقی تنها به دست خداوند است و اوست که ارادهاش بر همهچیز غلبه دارد.
  • سوگند خوردن به غیر خدا، از جمله به قدرت و مقام افراد، نشانهی ضعف ایمان و جهل به عظمت پروردگار است؛ مؤمن باید تنها به خدا سوگند یاد کند و او را یگانه منشأ قدرت بداند.
  • این آیه به ما میآموزد که در برابر دشمن، هرچند قدرتمند و مغرور باشد، نباید احساس شکست کرد؛ زیرا خداوند با یاری بندگان صالح خود، نقشههای ساحران و ظالمان را باطل میگرداند و حق را بر باطل پیروز میکند.
  • غرور و تکبرِ ناشی از امکانات مادی، انسان را به گمراهی میکشاند و او را از توکل بر خدا بازمیدارد؛ همانگونه که ساحران با تکیه بر هنر خود، خود را بینیاز از یاری خدا پنداشتند و سرانجام شکست خوردند.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 42-46 — شعرا

42قَالَ نَعَمْ وَإِنَّكُمْ إِذًا لَّمِنَ الْمُقَرَّبِينَ
گفت: آرى، همه از مقربان خواهيد بود.
43قَالَ لَهُم مُّوسَىٰ أَلْقُوا مَا أَنتُم مُّلْقُونَ
موسى به آنها گفت: هر چه مى‌خواهيد بيفكنيد، بيفكنيد.
44فَأَلْقَوْا حِبَالَهُمْ وَعِصِيَّهُمْ وَقَالُوا بِعِزَّةِ فِرْعَوْنَ إِنَّا لَنَحْنُ الْغَالِبُونَ
آنان ريسمانها و چوبهاى خود بيفكندند و گفتند: به عزت فرعون كه ما پيروز شديم.
45فَأَلْقَىٰ مُوسَىٰ عَصَاهُ فَإِذَا هِيَ تَلْقَفُ مَا يَأْفِكُونَ
و موسى عصايش را افكند. ناگاه همه آن دروغهايى را كه ساخته بودند، بلعيد.
46فَأُلْقِيَ السَّحَرَةُ سَاجِدِينَ
جادوگران به سجده افتادند.
شعرافهرست قرآن
227آیه
مکیRevelation
44آیه

ترجمه — شعرا 44

سوره شعرا آیه 44 - خواندن, گوش دهید, ترجمه, فارسی : آنان ريسمانها و چوبهاى خود بيفكندند و گفتند: به عزت…

سوره آیه 44/227 — شعرا الشعراء (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: شعرا گوش دهید, شعرا ترجمه, شعرا mp3, شعرا pdf. آیه 42–46. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید