اعراف · 119/206
ترجمه آوانگاری — اعراف
فَغُلِبُواْ هُنَالِكَ وَٱنقَلَبُواْ صَٰغِرِينَ  ۝١١٩
Faghuliboo hunaalika wanqalaboo saaghireen
📖 معنای فارسی
در همان جا مغلوب شدند، و خوار و زبون بازگشتند.
📜

ترجمه — Tafsir

معانی کلمات:

  • فَغُلِبُوا: مغلوب و شکستخورده شدند.
  • هُنَالِكَ: در آنجا، در آن مکان و زمان (محل اجتماع و صحنهی رویارویی).
  • وَانقَلَبُوا: بازگشتند، برگشتند.
  • صَاغِرِينَ: خوار و ذلیل، کوچک و پستشده.

تفسیر آیه:

در این آیه، خداوند متعال نتیجهی آن صحنهی بزرگ و سرنوشتساز را بیان میکند؛ جایی که موسی علیهالسلام با عصای خود، سحر ساحران را باطل کرد و آنچه را که آنان ساخته بودند، نابود ساخت. در آن لحظه، تمام ساحران فرعون که با تجهیزات و نیرنگهای فراوان آمده بودند، به یکباره مغلوب و شکستخورده شدند. آنان که با تکیه بر سحر و جادوی خود، گمان میکردند پیروز میدان خواهند بود، در همان مکان و همان لحظه، با دیدن معجزهی الهی، در برابر قدرت بیپایان خداوند تسلیم شدند و شکست خود را پذیرفتند. فرعون و اطرافیانش نیز با دیدن این صحنه، خوار و ذلیل، با سرافکندگی و حقارت به سوی قصرهای خود بازگشتند. آنان که با تکبر و غرور به میدان آمده بودند، با ذلت و خواری بازگشتند و هیچ راهی برای مقابله با قدرت الهی نیافتند. این شکست نهتنها برای ساحران، بلکه برای فرعون و دستگاه ظلم و طغیان او، یک رسوایی کامل و بیپایان بود.

فواید و پیامهای آیه:

  1. پیروزی حق بر باطل: این آیه نشان میدهد که حق، هرچند در ابتدا تنها و ضعیف به نظر برسد، در نهایت بر باطل پیروز میشود و قدرت خداوند همیشه یاریدهندهی حق و حقیقت است.
  2. ذلت و خواری طاغوتها: کسانی که در برابر خداوند تکبر میورزند و با نیرنگ و فریب به مقابله با دین او برمیخیزند، سرانجامی جز خواری و ذلت نخواهند داشت؛ همانگونه که فرعون و ساحرانش با همهی تجهیزات، به ذلت و شکست دچار شدند.
  3. ایمانآوری در برابر معجزه: ساحران که خود اهل فن و سحر بودند، وقتی حقیقت را دیدند، تسلیم شدند. این نشان میدهد که انسانهای منصف، با دیدن نشانههای روشن الهی، راه حق را میپذیرند و از لجاجت دست میکشند.
  4. امیدواری به نصرت الهی: این آیه به مؤمنان امید میدهد که در سختترین شرایط، خداوند آنان را تنها نمیگذارد و با یاری خود، آنان را بر دشمنانشان پیروز میگرداند، حتی اگر دشمنان از قدرت و امکانات زیادی برخوردار باشند.
🎧 گوش دهید

📜 آیه 117-121 — اعراف

117۞ وَأَوۡحَيۡنَآ إِلَىٰ مُوسَىٰٓ أَنۡ أَلۡقِ عَصَاكَۖ فَإِذَا هِيَ تَلۡقَفُ مَا يَأۡفِكُونَ 
و به موسى وحى كرديم كه عصاى خود را بيفكن. به ناگاه ديدند كه همه جادوهايشان را مى‌بلعد.
118فَوَقَعَ ٱلۡحَقُّ وَبَطَلَ مَا كَانُواْ يَعۡمَلُونَ 
پس حق به ثبوت رسيد و كارهاى آنان باطل شد.
119فَغُلِبُواْ هُنَالِكَ وَٱنقَلَبُواْ صَٰغِرِينَ 
در همان جا مغلوب شدند، و خوار و زبون بازگشتند.
120وَأُلۡقِيَ ٱلسَّحَرَةُ سَٰجِدِينَ 
جادوگران به سجده وادار شدند.
121قَالُوٓاْ ءَامَنَّا بِرَبِّ ٱلۡعَٰلَمِينَ 
گفتند: به پروردگار جهانيان ايمان آورديم؛
اعراففهرست قرآن
206آیه
مکیRevelation
119آیه

ترجمه — اعراف 119

سوره آیه 119/206 — اعراف الأعراف (مکی). خواندن گوش دهید ترجمه (فارسی). گوش دهید: اعراف گوش دهید, اعراف ترجمه, اعراف mp3, اعراف pdf. آیه 117–121. معنای فارسی: اردو.




Tuesday, August 18, 2026

به قرآن کریم چنگ بزنید